Butikker og lokale helte: En insiderguide til shopping på Frederiksberg

Foto: Daniel Rasmussen

Frederiksberg er kendt for sine eksklusive butikker med lokale brands og et helt unikt udvalg af design, delikatesser og mode, hvor selv den mest kritiske forbruger vil kunne få opfyldt sine forventninger.

Hvor skal du begynde? Der er rigtig mange måder at komme ind på Frederiksberg på. Bogstaveligt talt. Hvis du kommer fra centrum, vil du helt sikkert dumpe ind på Værnedamsvej, også kendt som "Mini-Paris". Og det er der en god grund til. Gaden er af det globale magasin Time Out blevet kåret som verdens femte mest cool gade i verden, og den er fyldt med små, selvstændige butikker med lokale ejere. Lige fra Helges Ost, en fransk delikatessebutik, der er kendt for sit imponerende udvalg af baguetter og oste, til Wood Wood Life Store, en skøn livsstilsbutik med et bredt udvalg inden for kvalitetslys, campingudstyr og skandinavisk boligindretning.

Kun få minutter derfra kan smykkeelskeren finde de flotteste designs fra Trine Tuxen, en dansk smykkedesigner, som har sin flagskibsbutik lige i hjertet af Gl. Kongevej. Lige i nærheden ligger Kokoon med et fantastisk udvalg af dametøj fra lokale designere. Denne butik er perfekt til dig, som gerne vil tilføje et skandinavisk element til garderoben.

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

Og shoppingturen er kun lige begyndt. Garodkin er den mest eksklusive herretøjsforretning på Frederiksberg. Den oprindelige butik åbnede tilbage i 1942 ikke langt derfra og gik i arv i flere generationer, inden den lukkede i 2018. I 2019 genåbnede Nicolaj Eriksen og Gert Nodin dog butikken på en ny adresse på Gl. Kongevej. Her finder kunderne jakkesæt, sko og skjorter af højeste kvalitet – lige i hjertet af Frederiksberg.

Foto:Daniel Rasmussen

It’s essentially a grocery store, but a grocery store like you’ve never seen it before.

På den anden side af gaden finder du Mr. Larkin. Butikken er ejet af Casey Blond, som er født i Texas, og har sit eget brand, som Blond selv har designet. Butikken har et bredt sortiment af nøje udvalgt dametøj og smykker, der smukt kombinerer sydlandsk charme med skandinavisk elegance. 

LOKALE HELTE I KVARTERETS BUTIKKER

Noget, der kendetegner de fleste butikker på Frederiksberg, er, at du næsten altid vil støde på den lokale ejer. Har du spørgsmål til brandet? Så er der ret store chancer for, at personen foran dig også ejer brandet. Det samme gælder for Auren's Deli, som egentlig er en købmandsbutik, men ikke en helt almindelig en af slagsen. Butikken er fyldt med lokale grøntsager, naturlige vine samt førsteklasses fiskekonserves og ligner nærmest en restaurant, kaffebar og købmand i én og samme butik.   

Foto: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

An olive oil to drizzle on a scoop of vanilla ice cream?

Apropos førsteklasses produkter, så er Oliviers & Co det oplagte valg, hvis du er på udkig efter de bedste oliven og olivenolier. Hvis du troede, at olivenolie er et universalprodukt, så kan du godt tro om igen. I butikken, der er ejet af Nina Vestmark og hendes mand Mikkel Toft Madsen, finder du et bredt udvalg af ekstra jomfruolivenolie af højeste kvalitet fra Sydens bedste regioner. Her er der noget for enhver smag. En olivenolie til pastaen? Ikke noget problem. En olivenolie til vaniljeisen? Har de helt sikkert også – og hvis du ikke tror os, så spørg i butikken!

Olivers and Co

Foto:Daniel Rasmussen

Frederiksbergs bohemeagtige atmosfære skinner virkelig igennem i de lokale butikker. Uanset om du er på udkig efter mode, indretning eller lækre snacks, så kan du finde det her. På Frederiksberg finder du eksklusive, håndlavede og fantastisk lækre produkter. Det må du bare opleve.

Butikker og lokale helte: En insiderguide til shopping på Frederiksberg

Se mere af ikoniske Frederiksberg butikker

De bedste butikker på Frederiksberg

Her er en liste over nogle af de bedste butikker og shoppingmuligheder på Frederiksberg

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Mr.Larkin
Foto: Daniel Rasmussen

Mr.Larkin

Eksklusivt designerunivers til kvinder

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Wood Wood Frederiksberg
Foto: Wood Wood PR

Wood Wood Frederiksberg

Wood Wood Frederiksberg finder du på Gammel Kongevej, i det hyggelige kvarter ved Værnedamsvej. Butikken er lige nu en af Københavns mest hotte butikker, brugt af stylister og omtalt i diverse modebla...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Helges Ost
Foto: Daniel Rasmussen

Helges Ost

Hos ostehandleren, Helges Ost, i det hyggelige kvarter på Værnedamsvej i København, kan du få mange forskellige oste, brød og pålæg.

Hos Helges Ost er der et stort udvalg af særlige oste fra det meste ...
Læs mere
Læg til "Min rejse"
Trine Tuxen
Foto: Mellanie Gandø

Trine Tuxen

Oplev Trine Tuxen Jewelry, et mikrounivers af eftertænksomme, tankevækkende og delikate håndlavede smykker - med inspiration i alle livets aspekter, følelser og menneskelige forbindelser.   

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Garodkin
Foto: Daniel Rasmussen

Garodkin

Moderne livsstilsbutik, med et omhyggeligt håndplukket udvalg af de bedste herretøj fra hele verden

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Auren's Deli
Foto: Daniel Rasmussen

Auren's Deli

En autentisk dansk delikatessebutik og bar, baseret på hjemmedyrkede og økologisk producerede produkter. Her kan du nyde god mad, lækre drinks og endda live musik. 

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Oliviers & Co
Foto: Daniel Rasmussen

Oliviers & Co

Smag de fineste middelhavsdelikatesser i Frederiksbergs specialbutik, hvor du kan finde koldpressede ekstra jomfruolivenolier og trøffelolier, eddiker og meget andet. 

Læs mere