Som perler på en snor: Derfor er Frederiksberg Københavns kulturmekka

Frederiksberg har altid været synonymt med kultur. Lige fra de ikoniske teatre til de mest overraskende kunstoplevelser – der venter altid en ny kulturel oplevelse lige rundt om hjørnet.

Hvis du ønsker at udvide din kulturelle horisont i København, så er Frederiksberg det perfekte sted at starte. Kvarteret er hjemsted for mange udstillinger, gallerier og teatre. Og det bedste af det hele? De ligger alle sammen kun et par kilometer fra hinanden.

Et godt sted at starte er Bakkehuset – et museumsrum, der i årene 1802-1830 husede det litterære ægtepar Kamma og Knud Lyne Rahbek. Bakkehuset har rødder helt tilbage til 1600-tallet og anses for at være den ældste bygning på Frederiksberg. I dag bruges huset til at udstille litterære artefakter og genstande fra guldalderen, men længe før blev huset jævnligt besøgt af berømte danskere som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger og H.C. Ørsted.

Foto:Mellanie Gandø

En anden grund til at besøge Bakkehuset er den charmerende have. I det lille orangeri bag museet kan du i forårs- og sommersæsonen nyde en dejlig frokost og lækre kager inspireret af det 19. århundrede. 
 
Ikke langt derfra finder du Møstings Hus – en lille kunsthal i nærheden af Frederiksberg Have, som danner rammen om moderne kunst. Den historiske bygning stammer fra en tid, hvor Frederiksberg var et yndet sommersted for den kongelige familie, som i sidste halvdel af 1700-tallet havde Frederiksberg som deres foretrukne feriested. Selvom den oprindelige bygning blev revet ned i 1939, blev den genopført i 1976 og huser nu udstillinger af samtidskunst og moderne kunst.

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

Længere under jorden 

Ikke langt derfra finder du et andet – og meget anderledes – kunststed. Cisternerne ligger i et forladt underjordisk reservoir, som engang var fyldt med Københavns drikkevand. Mange beskriver det underjordiske rum som et sted, hvor tiden står stille på grund af de rummelige, fredfyldte haller. Og stedet er lige så unikt som de værker, der udstilles der. Tidligere har anerkendte kunstnere som Ingvar Cronhammar og Jeppe Hein udstillet deres værker i bygningen, men hvis du spørger en ægte kunstkritiker, ville du få at vide, at stedet i sig selv er et besøg værd. 

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

Teaterkunst 

Og hvis du er i humør til mere, er aftenen kun lige begyndt. På den ikoniske Frederiksberg Allé finder du Betty Nansen Teatret. Det blev grundlagt i 1890 af skuespillerinden Betty Nansen og hendes mand, teaterdirektøren Oskar Giese. Teatret er opkaldt efter Nansen, som var en fremtrædende skikkelse på den danske teaterscene på den tid. Teatret har en rig historie og er kendt for at præsentere de allerbedste produktioner. Så uanset om du er til de mere klassiske stykker eller de nyeste moderne skuespil, så kan du kun blive imponeret. 
 
På den anden side af gaden ligger Aveny T. Det selvstændige teater opfører en bred vifte af produktioner, herunder skuespil, musicals, koncerter og comedy shows, og er kendt for sit unikke udvalg af shows og sin indbydende atmosfære.

Betty Nansen teatret

Foto:Mellanie Gandø

Frederiksberg har virkelig alt! Lige fra underjordiske kunsthaller til samtidskunst og intime teaterscener. Og alt sammen lige i nærheden. Du vil både kunne se flere udstillinger og et teaterstykke – og alligevel have tid til at nyde en god morgenmad, frokost og aftensmad indimellem. 

Som perler på en snor: Derfor er Frederiksberg Københavns kulturmekka

Se mere af Frederiksbergs kulturelle sider

De bedste steder for kunst og kultur på Frederiksberg

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Bakkehuset
Foto: Stuart Mclntyre

Bakkehuset

Et autentisk indblik i den danske guldalder i huset på Frederiksberg, hvor de allerstørste forfattere, videnskabsfolk og meningsdannere samledes.

Fra 1802 til 1830 summede Bakkehuset af liv og samtal...

Læg til "Min rejse"
Cisternerne
Foto: Cisternerne

Cisternerne

Cisternerne, det tidligere vandreservoir under Søndermarken over for Frederiksberg Slot, er i dag et enestående udstillingssted i København.

Dybt under Søndermarkens grønne græs på Frederiksberg gemm...

Læg til "Min rejse"
Møstings Hus
Foto: Mellanie Gandø

Møstings Hus

Møstings Hus er et lille kunstgalleri, hvor du kan opleve jævnligt vekslende udstillinger af moderne kunst for enhver smag.

Læs mere