En grøn oase af zen: Find din indre ro i hjertet af Frederiksberg

Foto: Daniel Rasmussen

Frederiksberg er et sandt mekka af butikker, teatre og restauranter. Men det er også et af de mest rolige og afslappede områder i København. Her er der masser af parker, grønne områder og pladser – det er simpelthen det perfekte sted at sætte tempoet ned og nyde et øjebliks ro.

Tag en tur ned ad Frederiksberg Allé, en af byens smukkeste gader. Her vil du opdage, at den begynder og slutter med Frederiksberg Have. Når du ankommer til parken, vil du blive mødt af en flot skulptur af Kong Frederik VI. Det var hans yndlingshave, og på en dejlig forårs- eller sommerdag er det ikke svært at få øje på havens charme.

Med de smukke træer, søer og historiske bygninger er det ikke underligt, at så mange gæster og lokale har besøgt parken, siden den åbnede for offentligheden i 1852. Parken har også et kinesisk træhus, der blev bygget i 1801, samt Frederiksberg Slot, som tidligere var sommerresidens for den danske kongefamilie.

Foto: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

Fra den ene side af parken kan du se hvor elefanterne bor i Københavns Zoo.

Men haven er ikke blot til skue. De maleriske stier indbyder i høj grad den besøgende til at gå på opdagelse i den smukke park. På de lunere dage besøges haven både af lokale og turister, der gerne vil ud og nyde solen. Uanset om du er i humør til kaffe, is eller bare solbadning, så er parken det perfekte sted. Tag din yndlingsbog eller bedste ven med, og nyd dagen i det smukke, grønne græs.

HELT UDEN BILLET

Parken har også en anden unik egenskab: Fra den ene side af parken kan du kigge ind til elefanterne i København Zoo. Helt uden billet. 

Foto:Daniel Rasmussen

Og det bliver endnu bedre. For lige ved siden af Frederiksberg Have finder du endnu en park. Haveselskabets Have betragtes af mange lokale som et sted, hvor der er fred og ro. Den lille, hyggelige have er hjemsted for mange smukke fugle og egern, og der står også bænke, så du kan sætte dig ned og tage et hvil i de naturskønne omgivelser efter en travl dag med shopping og seværdigheder.

Foto: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

Ikke langt derfra finder du Søndermarken – en offentlig park på kanten mellem Frederiksberg og Valby. Mange lokale kommer dagligt i Søndermarken for at løbetræne, lufte hunden eller blot gå en tur i det bakkede og skovfyldte landskab. Parken er hjemsted for Cisternerne, et underjordisk museum for moderne kunst, en mindehøj opført i 1925 til minde om de danskere, der udvandrede til Amerika, samt for musikfestivaler. Så hvis du er i byen om sommeren, bør du absolut også besøge Syd For Solen, som er en ny tredages friluftsfestival, der bl.a. har været besøgt af populære kunstnere som The National, First Aid Kit, Liam Gallagher og mange flere. 

SE BYEN PASSERE FORBI

Hvis du trænger til lidt bystemning efter en lang dag med afslapning i den grønne oase, så gå en tur ned ad Frederiksberg Allé. Her kommer du til Sankt Thomas Plads – et meget populært sted for både lokale og gæster, som kommer for at nyde atmosfæren på byens nok hyggeligste plads. Køb din yndlingsdrik på den nyåbnede kaffebar HipHop lige nede ad gaden eller en sandwich fra Helges Ost på Værnedamsvej. På en solskinsdag er der ikke noget bedre sted at sidde, tage et pusterum og se byen passere forbi.

Foto:Mellanie Gandø

Parken føles som et zenrum med æbletræer, blomsterhaver og den anmelderroste Cafe Væksthuset

Men turen behøver ikke at stoppe her. En anden skjult perle på Frederiksberg er Landbohøjskolens Have, som er en lille botanisk have under Københavns Universitet. Parken ligger i krydset mellem de travle gader på Nørrebro og Frederiksberg og føles som et zenområde med æbletræer, blomsterhaver og den anmelderroste café Væksthuset, hvor du kan nyde en forfriskning med udsigt over de smukt indrettede haver.

Foto: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

Det kunne godt blive dit nye yndlingssted. Hvis du er til eventyr, et øjebliks zen eller bare gerne vil gå på opdagelse i byens historiske haver, så findes der ikke noget bedre sted. Frederiksberg er måske nok kendt for sine mange restauranter og butikker, men de grønne områder gør også kvarteret til det perfekte sted for alle, der elsker at være i kontakt med naturen.

En grøn Oase af Zen

Se mere af Frederiksberg grønne side

Grønne oplevelser på Frederiksberg

Her er en liste over alle de grønne områder på Frederiksberg, som er klar til at blive oplevet

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Frederiksberg Have
Foto: Daniel Rasmussen

Frederiksberg Have

Ved hovedindgangen til Frederiksberg Have byder den folkekære konge, Frederik VI, velkommen, så man ikke er i tvivl om, at man er på besøg i hans have.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Zoologisk Have
Foto: PR photo

Zoologisk Have

I ZOO kan du møde mere end 4000 fascinerende dyr og krydse kontinenter i en trækvogn.

Kom helt tæt på de ikoniske pandaer og spis synkront med de bambusspisende bjørne i det storslåede Pandaanlæg. K...

Læg til "Min rejse"
Søndermarken
Foto: Wonderful Copenhagen

Søndermarken

På kanten mellem Valby og Frederiksberg finder du Søndermarken, én af Københavns store parker med skøn natur - et frirum midt i byen.

Her er vilde planter, langt græs og ugler i de gamle træer. Dagligt...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Frederiksberg Slot
Foto: Wonderful Copenhagen

Frederiksberg Slot

Frederiksberg Slot ligger på toppen af bakken med udsigt over smukke Frederiksberg Have i københavnerbydelen Frederiksberg. 

Der er offentlige rundvisninger den sidste lørdag i hver måned klokken 11:...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Haveselskabets have
Foto: Daniel Rasmussen

Haveselskabets have

Nyd en fredelig stund i Haveselskabets Have. Dette er et smukt kurateret grønt område, hvor du kan komme ned i gear og nyde den fineste anlagte natur.  

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Landbohøjskolens Have
Foto: Wonderful Copenhagen

Landbohøjskolens Have

Oplev mangfoldighed året rundt i denne smukke 1800-tals have, som nu er en del af Københavns Universitet. 

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Sankt Thomas Plads
Foto: Daniel Rasmussen

Sankt Thomas Plads

Sankt Thomas Plads er en stor, rund plads på det centrale Frederiksberg, der ligger i den østlige ende af Frederiksberg Allé, hvor den møder Vesterbrogade.  

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Cisternerne
Foto: Cisternerne

Cisternerne

Cisternerne, det tidligere vandreservoir under Søndermarken over for Frederiksberg Slot, er i dag et enestående udstillingssted i København.

Dybt under Søndermarkens grønne græs på Frederiksberg gemm...

Læg til "Min rejse"
HipHop
Foto: Daniel Rasmussen

HipHop

Snup en god kop kaffe på Hiphop - kaffebaren laver alle klassikerne med flair og stil, lige midt på Frederiksberg.  

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Helges Ost
Foto: Daniel Rasmussen

Helges Ost

Hos ostehandleren, Helges Ost, i det hyggelige kvarter på Værnedamsvej i København, kan du få mange forskellige oste, brød og pålæg.

Hos Helges Ost er der et stort udvalg af særlige oste fra det meste ...
Læs mere