©  Foto:

Frederiksberg Have

Ved hovedindgangen til Frederiksberg Have byder den folkekære konge, Frederik VI, velkommen, så man ikke er i tvivl om, at man er på besøg i hans have.

Indskriften på statuens sokkel lyder: ’Her følte han sig lykkelig i sit trofaste folks midte’, og det var da også her, han lod sig ro rundt i kanalerne, så folket kunne hilse ham.

I dag kan du lade dig ro rundt i hans kølvand af Svendsens Bådfart, der sejler regelmæssigt sommeren igennem. Fra båden kan du se Slottet, der knejser på bakken, og undervejs får du et fint indtryk af parkens vidtstrakte plæner, de store fritstående løvtræer, alle de mange små broer og det kinesiske lysthus fra 1799, der blev opført som tehus for de kongelige.

Frederiksberg have har været københavnernes udflugtssted gennem flere hundrede år. Mange tager madkurven med og kombinerer udflugten med en tur i Zoologisk have, der ligger i den nordlige ende af haven.

En anden mulighed er at besøge den dejlige Haveselskabets Have ved hovedindgangen, hvor haveinteresserede kan hente god inspiration.

Frederiksberg Have er åben hver dag året rundt. Haven åbner kl. 7 og lukker mellem kl. 17 og 22 afhængig af årstiden.