MS Museet for Søfart og Kronborg i Helsingør, en kort togtur nord for København.
Oplagt dagstur
Den gamle handelsby Helsingør på Sjællands nordlige kyst, en kort men smuk togtur fra København.

Kultur og historie i Hamlets hjemby, Helsingør

Helsingør er en kulturel kystby 50 minutters smuk togtur nord for København og oplagt som dagstur. Store attraktioner som Kronborg Slot og det relativt nye M/S Museet for Søfart er store trækplastre, men der er mange andre grunde til at opleve Hamlets hjemby.

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv.

M/S Museet for Søfart

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligger i smukke, maritime omgivelser på Kulturhavn Kronborg.

En smuk togtur fra København

Togturen fra København til Helsingør er både smuk og ligetil. Se hvor nemt du kan komme på dagsudflugt til den spændende kulturby kort mod nord.

Helsingør rundt på 40 sekunder

Det skal du opleve i Helsingør

Vi har samlet en række oplagte oplevelser, ethvert besøg til Helsingør bør indebære - og så et særligt godt tip til, hvordan du sparer penge. Desuden er middelalderbyens brostensbelagte gader, 500 butikker og forskellige spisesteder en del af oplevelsespakken. Så bare rolig, der er masser af se, gøre, købe og spise i Helsingør. 

Værftets Madmarked

Vi bringer fællesskab og verdens madkulturer sammen og skaber nye historier på Helsingørs gamle værft.

Helsingør Bymuseum

Træd indenfor i det, der oprindeligt var karmelitermunkenes sygehus, og bliv præsenteret for fortællinger om Helsingør, om byens bygninger, besættelse...

Marienlyst Slot

Marienlyst Slot er en lille arkitektonisk perle, som med en enestående udsigt over Øresund ligger umiddelbart nord for Helsingør. Slottet er opfø...

Skulpturen HAN

Skinnende stål og blinkende øjne. Den blankpolerede skulptur HAN sidder foran Kulturværftet og skuer ud over havet, imens dens blanke overflade genspe...

Kulturhavn Kronborg i Helsingør

Helsingør Havn, også kendt som Kulturhavn Kronborg, er bindeleddet mellem Kronborg Slot og Helsingør By.

Kulturværftet

Kulturværftet er Helsingørs skinnende kulturperle og samlingspunkt, som forener Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne kulturcenter.

Hamlets Forunderlige Verden - når Shakespeare & co. flytter ind på Kronborg

Som gæst på Kronborg kan du træde lige ind i Prins Hamlets hverdag, når hans familie og fjender flytter ind på slottet fra 8. juni til 30. august.

Danmarks Tekniske Museum

Drømmer dit barn om at blive jagerpilot eller måske bare om at sidde bag rattet i en af de allerførste biler? Danmarks Tekniske Museum er et eldorado ...

Gratis adgang og transport

Med Copenhagen Card er der fri adgang til Kronborg Slot, M/S Museet For Søfart og 83 andre museer og attraktioner i hovedstadsområdet. Fri offentlig transport i hele området også med i prisen, så der er gode penge at spare.

Marienlyst Strandhotel

Siden 1861 har gæster - både kongelige og alle andre med smag for det gode liv - fundet vej til det historiske strandhotel i de små klitter ud til Øresund. Spa'en, restauranterne og den afslappede strandstemning gør Marienlyst Strandhotel oplagt til en gang selvforkælelse i topklasse.