MS Museet for Søfart og Kronborg i Helsingør, en kort togtur nord for København.
Oplagt dagstur
Den gamle handelsby Helsingør på Sjællands nordlige kyst, en kort men smuk togtur fra København.

Kultur og historie i Hamlets hjemby, Helsingør

Helsingør er en kulturel kystby 50 minutters smuk togtur nord for København og oplagt som dagstur. Store attraktioner som Kronborg Slot og det relativt nye M/S Museet for Søfart er store trækplastre, men der er mange andre grunde til at opleve Hamlets hjemby.

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv.

M/S Museet for Søfart

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligger i smukke, maritime omgivelser på Kulturhavn Kronborg.

Helsingør Bymuseum

Træd indenfor i det, der oprindeligt var karmelitermunkenes sygehus, og bliv præsenteret for fortællinger om Helsingør, om byens bygninger, besættelsen, arkæologien og ikke mindst selve huset, museet er indrettet i.

Det sker i Helsingør

Få overblik over aktuelle oplevelser i Helsingør. Både store og små kulturinstitutioner skruer op for aktiviteterne her i efteråret, hvor der er masser at lave for både store og små.

Efterårsaktiviteter i Helsingør 2020

Kulturen og museerne i Helsingør har et stærkt program i dette efterår. Se her hvad du kan opleve i den historiske kyst- og kulturby nord for København.

Events på Kulturværftet

Se Kulturværftets oversigt  over begivenheder, festivaler og kulturelle events. Fra store koncerter som den med The Cardigans til filmvisninger, foredrag, kreative aktiviteter og en hel masse andet.

Det skal du opleve i Helsingør

Vi har samlet en række oplagte oplevelser, ethvert besøg til Helsingør bør indeholde. Og ud over disse ting er der jo også middelalderbyens brostensbelagte gader, 500 butikker og forskellige spisesteder. Så bare rolig, der er masser af se, lave, købe og spise i Helsingør. 

Værftets Madmarked

Vi bringer fællesskab og verdens madkulturer sammen og skaber nye historier på Helsingørs gamle værft.

Marienlyst Slot

Marienlyst Slot er en lille arkitektonisk perle, som med en enestående udsigt over Øresund ligger umiddelbart nord for Helsingør. Slottet er opfø...

Skulpturen HAN

Skinnende stål og blinkende øjne. Den blankpolerede skulptur HAN sidder foran Kulturværftet og skuer ud over havet, imens dens blanke overflade genspe...

Kulturhavn Kronborg i Helsingør

Helsingør Havn, også kendt som Kulturhavn Kronborg, er bindeleddet mellem Kronborg Slot og Helsingør By.

Kulturværftet

Kulturværftet er Helsingørs skinnende kulturperle og samlingspunkt, som forener Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne kulturcenter.

Marienlyst Strandhotel

Siden 1861 har gæster - både kongelige og alle andre med smag for det gode liv - fundet vej til det historiske strandhotel i de små klitter ud til Øre...

Danmarks Tekniske Museum

Drømmer dit barn om at blive jagerpilot eller måske bare om at sidde bag rattet i en af de allerførste biler? Danmarks Tekniske Museum er et eldorado ...

Hotel Hornbækhus

Hornbækhus ligger i naturskønne omgivelser ved den kendte badeby Hornbæk på Nordsjællands kyst.

18 fede dagsture fra København