©  Foto:

Anarki

Bib Gourmand-restauranten Anarki er en lille bistro på Frederiksberg og franske Mêlées modige lillesøster.

Hvor Mêlée er fuldstændig frankofil, går Anarki sine helt egne veje. Som navnet antyder, hersker der anarki i køkkenet. Der er ingen dogmer, der skal følges, og køkkenchef Rune Sauer Sonnichsen har frie tøjler til at hente inspiration fra alle verdenshjørner.

Du kan gå efter de gode klassikere som Vitello Tonnato eller prøve solide retter med indmad som hjerte og brisler. Hvis du vil gå all in på bistrostilen, så vælg deres family style dinner, som deles ved bordet. Uanset hvad du vælger, vil du få serveret ærlig mad med god smag.

Mere nørderi, mindre snobberi

De jordnære, hjertevarme retter har nok sikret Anarki sin Bib Gourmand-pris, men vinkortet er en historie for sig. Her handler det mere om interesse og passion og ikke så meget om pris. 

Den anerkendte sommelier Christian Thorsholt Jacobsen er partner i restauranten, og det er ham, der står bag Anarkis brede menu af kvalitetsvine. Med en liste, der fylder en hel del sider, er der noget for alle – også for vinentusiasterne.

Anarki er bevis på, at gourmetmad ikke behøver at koste det samme som en weekendtur til Paris. Maden er fantastisk simpel men velsmagende, og servicen er afslappet og imødekommende. Den kobberfarvede bar, grønne glaslamper og de gamle kortplakater giver restauranten en hyggelig, retro stemning, som er perfekt til en afslappet middag og vin til langt ud på aftenen.