©  Foto:

Børnenes Museum på Nationalmuseet

Børnenes Museum er Nationalmuseets særlige tilbud til børn i alderen 4 til 10. Museet er velegnet for familiebesøg såvel som institutioner.

Start din tidsrejse i Børnenes Museum i en mørk baggård fra 1920'erne. Forestil dig at sidde på lokummet i den kolde baggård og kigge gennem hullerne i baggårdens plankeværk på, hvordan man gik på stylter eller hoppede i hinkerude dengang.

Bag skraldespanden kan du finde en skralde, der fortæller historien om skraldemændene. De gik larmende gennem gaderne, mens de svingede med skralden for at beboere kunne vide, at nu var det tid til at få tømt lejlighedens skraldespand!

... til Bollywoodfilm i Pakistan

I Pakistan, hvor drengen Hadda fra Nørrebro rejser til, har handelsområdet nu fået en aviskiosk, der sælger både Bollywoodfilm, mobiludstyr, blade og aviser.

Og er du helt tosset med vikinger? Så rejs videre til Vikingetiden, sejl med på togt til fremmede lande eller besøg det nye vikingehus.

Se den fine dragt en vikingefrue kan have båret og hendes kunstfærdige smykker. Besøg ridderborgen fra middelalderen og lav mad i borgkøkkenet eller opstil din egen udstilling i Kongens Kunstkammer - et forunderligt spejlkabinet.

Et væld af muligheder

Overalt er der nye detaljer. Nogle ting vil du se med det samme, mens andre kræver lidt mere omhu at finde. Kom og gå på jagt efter de mange nye oplevelser og muligheder, og prøv hvordan man spiste, arbejdede, legede og klædte sig for hundreder af år siden.

OBS! Børn på børnemuseet skal ledsages af voksne. Og institutioner skal bestille tid på telefon: +45 41 20 60 66 alle hverdage mellem 10:00 og 12:00.