Dansk Jødisk Museum

Foto: Wonderful Copenhagen
Attraktioner
Museer
Adresse

Proviantpassagen 6

1218 København K

Kontakt

E-mail:info@jewmus.dk

Telefon:3311 2218

Dansk Jødisk Museum i København formidler dansk jødisk kultur, kunst og historie fra den første jødiske indvandring for cirka 400 år siden.

Dansk Jødisk Museum ligger i den smukke bibliotekshave mellem Den Sorte Diamant og Christiansborg Slot - centralt placeret på Slotsholmen og i Københavns Kulturkvarter.

Museet huser den spændende fortælling om de danske jøders historie, som tog sin begyndelse, da de første jøder kom til landet i 1600-tallet inviteret af Kong Christian IV.

Oplev alle facetter af dansk jødisk liv gennem 400 år: fra højborgerskab til arbejderklasse og fra ortodoks jødedom til moderne jødisk storbykultur. Montrerne rummer både pragtstykker af dansk jødisk kunsthåndværk og simple hverdagsting med deres egen historie.

Arkitekten Daniel Libeskind fortæller på museet historier, som adskiller sig fra andre jødiske museer. Bl.a. redningen af de danske jøder i oktober 1943. Libeskind kalder sit museumskoncept for 'Mitzvah' og refererer dermed til ordets hebraiske betydning: God gerning, barmhjertighed og medmenneskelighed. Særligt med henvisning til redningen af de danske jøder i oktober 1943.

Museet er ikke kun et udstillingssted, men også et omdrejningspunkt for studiet af dansk jødisk historie, kultur og kunst. Formidlingen foregår på dansk og engelsk.

Adresse

Proviantpassagen 6

1218 København K

Åbningstider

01 Sep 20 / 31 May 21

tirsdagonsdagtorsdagfredag

13:00 - 16:00

lørdagsøndag

12:00 - 17:00

Åbningstider

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Wonderful Copenhagen