©  Foto:

Davids Samling

Davids Samling er centralt placeret i det historiske København, tæt på Kongens Have.

Museet indeholder en perle af en privatsamling af fantastisk islamisk kunst, ældre europæisk og nyere dansk kunst.

Museet er skabt i 1945 på basis af højesteretssagfører C. L. Davids private kunstsamling med tre permanente samlinger: Islamisk samling, ældre europæisk samling og nyere dansk samling.

Den islamiske samling er i en international sammenhæng museets vigtigste. Den repræsenterer stort set hele den klassiske, islamiske verden, ligesom alle kunstneriske medier er repræsenteret.

Den islamiske samling er langt den største af sin art i Skandinavien, og den hører til blandt de 10 væsentligste i den vestlige verden. Du kan låne en Info-tablet med indbygget audioguide, så du på dansk eller engelsk kan læse og høre om alle genstande i den islamiske samling.

Den ældre europæiske samling

Den ældre europæiske samling er opstillet i en interiørmæssig sammenhæng i de oprindelige rum fra begyndelsen af det 19. århundrede. Samlingen indeholder nordisk fajance, dansk sølv og porcelæn fra det 18. århundrede fra danske og europæiske fabrikker.

Hertil kommer engelske og tyske møbler. På væggene hænger nederlandske og franske malerier fra det 17. og 18. århundrede samt værker af en række af den danske guldalders førende kunstnere.

Samlingen af nyere dansk kunst

Samlingen af nyere dansk kunst er samlet af David selv og består af en forholdsvis lille gruppe malerier, skulpturer og keramik udført af danske kunstnere fra ca. 1880 til 1950, blandt andet arbejder af Theodor Philipsen, J. F. Willumsen, L. A. Ring og Peter Hansen samt 12 værker af Vilhelm Hammershøi.

Vi gør opmærksom på, at der i perioder udelukkende vises værker af Vilhelm Hammershøi.