©  Foto:

Democratic Coffee

Københavns bedste læsecafé med Danmarks bedste croissanter.

På livlige Krystalgade i Københavns centrum tæt på Nørreport og Rundetårn ligger denne kaffebar, der er opkaldt efter dens placering i et af de mest demokratiske steder, der findes – nemlig biblioteket.

Hver dag tiltrækker Democratic Coffee masser af studerende, forretningsfolk og dem, der bare gerne vil have en god kop kaffe – ofte akkompagneret af caféens specialitet, deres legendariske mandelcroissant, som de bager to gange om dagen. 

Ligesom deres mest famøse bagværk, er alle de bagte fristelser hjemmelavet lige bag ved disken. Men vigtigst af alt er selvfølgelig kaffen. Democratic Coffee specialiserer sig i lysristet single origin kaffe, som de også sælger som bønner. Den lille virksomhed har ikke kapacitet til at riste bønnerne på stedet, så de tager i stedet til The Factory på Refshaleøen, hvor man kan booke en kafferister – hvem vidste lige, at det var en ting?

Hvis du er på udkig efter et sted at arbejde, læse dagens avis eller nyde din morgenkaffe tæt på byens livlige shoppinggader, så er Democratic Coffee helt sikkert et besøg værd.