©  Foto:

FDB Møbler Frederiksberg

Et stykke dansk designhistorie i moderne rammer. Besøg FDB Møblers nyeste butik på Frederiksberg.

I mere end 70år har FDB Møbler designet og produceret nogle af de mest velkendte designklassikere, når det kommer til møbler. De har været en spydspids for dansk design både nationalt og globalt, og med deres mission om at blive allemandseje, pryder de nu utallige hjem.

FDB Møbler blev stiftet i 1942, og den danske møbelarkitekt Børge Mogensen blev tegnestuens første leder. Trods stiv modvind på det danske møbelmarked formåede de at finde fodfæste og blive en veletableret virksomhed inden for kort. Særligt i 1950’erne udbredtes både produktion og kundernes kendskab til foretagendet, og efter Børge Mogensen afgang har navne som Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson stået i spidsen for tegnestuen.

FDB Møbler designer møbler der ikke alene er praktiske, men også æstetisk smukke. Børge Mogensen udtalte ”at et møbel skal tjene mennesket, frem for med djævelens vold og magt, at tilpasse mennesket til møblet”. Praktikken til trods formår FDB Møbler at skabe smukke møbler, og understrege den skønhed der ligger i materialet selv, og i de rene, funktionelle linjer.

FDB Møbler har 9 selvstændige butikker, og utallige eksterne forhandlere. Besøg FDB Møbler på Frederiksberg, og mærk et stykke af dansk design historie mellem dine fingre.