©  Foto:

Flynderupgård

Flynderupgård Museet i Espergærde ligger smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker.

Flynderupgård

Det ligner en lille herregård med sin fine karakteristiske hovedbygning og den store imponerende rødmalede trælade. Men man skal ikke tage fejl, gården har siden begyndelsen af 1800-årene været lystgård, ejet af byfolk.

Flynderupgård er en lystgård i kulturlandskabet anno 1920.
Midt i det storslåede nordsjællandske landskab ligger lystgården Flynderupgård omgivet af enge, røde græssende køer og Egebæksvangs maleriske skovbryn, der indbyder til kurv og kaffe.


Flynderupgård er alles historiske landsted. Her kan du som gæst tage en pause fra hverdagen.
I de herskabelige stuer med udsigt over prydhaven og blåregn på terrassen ligger dagens avis klar. I nyttehaven høstes grønt til spisekøkkenets pander og gryder som i gamle dage. I de gamle avlsbygninger med adgang til stalden, overvintrer gårdens dyr efter en lang sommer på græs i det levende kulturlandskab.

Historisk landbrug og spisehus Anno 1920
I tilknytning til museet drives et frilandskulturcenter med historisk landbrug og et historisk spisehus. I hovedhuset kom man opleve udstillingen Anno 1920 - et bud på hvordan der kunne have set ud på Flynderupgård i de brølende 20´er og i Spisestuen kan man få serveret historiske retter efter de oprindelige opskrifter og med råvarer fortrinsvis af egen avl.

Genskabt have og skulptursti
Omkring hovedbygningen ligger en meget smuk have, der er genskabt som den så ud i 1920’erne. I tilknytning til haven er der en skulptursti og en lille skulpturhave med værker af stenhuggeren Karl Otto Johansen.

Kongernes Nordsjælland
Flynderupgård er Helsingør Kommunes port til Nationalpark Kongernes Nordsjælland og i Længen kan man finde turforslag og information om nationalparken

FAKTA
Flynderupgård
Agnetevej 9, 3060 Espergærde
Tlf. +454928 1900
www.flynderupgaard.dk


Åbningstider: Se åbningstider på www.flynderupgaard.dk