
Funga Farm
Funga Farm holder til i Brøndby lidt uden for København. Den urbane svampefarm producerer økologiske svampe og sælger dem til lokale restauratører som et bæredygtigt alternativ til kød.
Der er svamp i kælderen i en bygning i Brøndby, lidt uden for København – her holder Funga Farm nemlig til. Funga Farm er en urban farm, der adskiller sig fra det, du måske typisk forbinder med traditionelt dansk landbrug. De dyrker udelukkende svampe med en ambition om at levere ultra-lokalt, økologisk og bæredygtigt håndværk. På nærmest videnskabelig vis producerer de økologiske svampe, som sælges til lokale restauratører i København og omegn. Stifteren bag det københavnske svampelandbrug er Thomas Kyle Cometta. Han er er selvlært svampedyrker og følger nøje svampens rejse fra spore til fuldvoksen svamp, der ender på tallerkenen. Svampe er fyldt med næringsstoffer, og har en dyb umami smag, hvilket gør dem til det perfekte bæredygtige alternativ til kød.
Funga Farm leverer svampe til lokale restauranter, men hvis du er nysgerrig på, hvordan svampe dyrkes og dens liv fra spore til høst, tilbyder farmen fra tid til anden rundvisninger. Svampeproduktionen består blandt andet af østershat, koralpigsvamp, skælhat og mange andre. På rundvisningen kan du opleve de smukke, kulørte og forskelligartede svampe, der på kunstnerisk vis fylder kælderens reoler. Du kan læse mere om deres rundvisninger på Funga Farms hjemmeside.