skip_to_main_content
VisitCopenhagen

Guidede ture på Nordisk Film

Hvis du interesserer dig for dansk film, så er en guidet tur på Nordisk Film i Valby i København nok lige noget for dig.

Nordisk Film blev grundlagt i 1906. Deres filmstudier ligger i Valby i København, hvor de omkringliggende gader også ofte er blevet inddraget som kulisse i danske film.

Oplev den fascinerende filmverden helt tæt på, når du bliver ført bag kulisserne på Nordisk Film på en guidet rundvisning. Du vil blive indviet i filmlegender, anekdoter, røverhistorier, filmtricks, og hvad der egentlig foregår bag kameraet, når en film bliver til.

Nordisk Film står bag nogle af Danmarks største film, tv-programmer, talkshows, reklamer og musikvideoer, og turene varer omkring en time og et kvarter.

Book billetter i forvejen

Alle ture skal bookes i forvejen. Det er ikke muligt blot at møde op. Der skal være mindst 10 personer på en tur i hverdagene. Ved færre end 10 personer, er det muligt at bestille en tur i weekenderne.

Rundvisningerne kan ud over dansk også tilbydes på engelsk, men husk at kontakte Nordisk Film inden, hvis turen skal foregå på engelsk.

En rundtur i Olsen Bandens verden

I anledningen af Olsen Bandens 50 års jubilæum i 2018 har Nordisk Film valgt at åbne en ny jubilæumsudstilling om den folkekære forbryderbande. I den 400 kvadratmeter store udstilling kan du se 200 originale rekvisitter, klenodier og kostumer fra de 14 film.

Du kan se udstillingen med en rundviser og blandt andet besøge Yvonnes stue, Jensens politikontor og den originale bunkergrav fra Jylland, som blev brugt under indspilningen af Olsen Banden i Jylland. Hvis du vil se udstillingen uden guide, kan den besøges den første lørdag i hver måned fra 10.00-17.00.