©  Foto:

Herkules Pavillonen

Slå din tur i Kongens Have sammen med et besøg i Herkules Pavillonen – en hyggelig sommercafé i grønne og historiske omgivelser med direkte udsigt til Rosenborg Slot.

 

Midt i vidunderlige Kongens Have, for enden af hovedalléen Kavalergangen, ligger den smukke gamle bygning Herkules Pavillonen. Oprindeligt blev det bygget som privat lysthus til Christian 4. i 1606, et supplement til kongens ”sommerslot”. I dag huser bygningen en hyggelig café med udendørsservering, der er perfekt til varme sommerdage og udsigt til Rosenborg Slot.

Selvom Herkules Pavillonen og omgivelserne emmer af historie, storslåethed og idyl er alle velkomne i caféen - om man så er fra erhvervslivet, turist eller blot en sulten og nysgerrig forbipasserende. Ejerne ønsker, at stedet skal være folkeligt, uprætentiøst og imødekommende. På den måde forvaltes et stykke eksklusiv kultur i hjertet af København på bedste vis.

Caféen byder på hjemmelavet morgenmad og lette frokostretter af høj kvalitet med friske og lokale råvarer i fokus. Desuden er bagværk og kage en spidskompetence, ligesom caféen samarbejder med Kastbjergs Gourmet-Is. Så hvis du har en sød tand eller bare leder efter en god kop kaffe i grønne omgivelser, er du altså ikke gået forgæves, hvis din tur i den populære have ender med et besøg i Herkules Pavillonen.

Caféen er en sommercafé og har kun udendørsservering uden bordreservation. Snup en plads ved en af de mange placeringer, enten ud til alléen eller i den mere aflukkede gårdhave. Hvis du er på farten, langer de også hjemmelavede sandwichs over disken fra deres ”salgsvindue”. Uanset dit ærinde rummer stedet så meget historie, at det i sig selv er en oplevelse at sidde i de gamle royale gemakker på en helt afslappet facon.