©  Foto:

Hubertusjagt i Dyrehaven

Hubertusjagt afholdes hvert år i Dyrehaven i Klampenborg, nord for København, og tiltrækker op mod 40.000 tilskuere og 160 jagtryttere.

Siden Sportsrideklubbens stiftelse i år 1900 er der, hver den første søndag i november, blevet redet Hubertusjagt i Dyrehaven i Klampenborg. Denne begivenhed har udviklet sig til en traditionsrig skovtur i den smukke skov for 40.000 tilskuere.

160 jagtryttere deltager hvert år i Hubertusjagt. For dem er det afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april, med jagter i Dyrehaven, i de sjællandske skove og godser, samt tre jagter i Tyskland.

Du kan opleve rytterne i flotte og dramatiske udspring over grøfter, lange svæv i luften på dybe landinger og ikke mindst udspringet i den sorte dam, hvor en eller flere ryttere må tage sig en dukkert i det kolde mudrede vand, til stor morskab for tilskuerne.

Ruten

Starten går altid ved Peter Lieps Hus, og så går det over stok og sten på den 13 kilometer lange jagt gennem haven.Forre st ridder rævene (ryttere med rævehaler), der viser vejen. Derefter ridder Master (ham med den høje hat) og de to Sidemasters, hvis opgave det er at holde tempo og afstand. Og så kommer feltet - bestående af omkring 160 ryttere.

Der er i alt 35 forhindringer, som skal passeres. Et godt stykke inde i ruten holdes der pause ved Eremitageslottet, så ryttere og heste kan samle kræfter til den sidste krævende del af turen, hvor blandt andet dammen skal passeres.

Det afgørende opløb foregår på den gamle galopbane, inden vinderen af årets Hubertusjagt får overdraget den eftertragtede Hubertuskæde.