©  Foto:

Karen Blixen Museet, Rungstedlund

Den verdensberømte danske forfatter Karen Blixen er født på Rungstedlund, hvor hun levede hele sit liv, bortset fra årene på kaffefarmen i Kenya. Rungstedlund er i dag museum, fuglereservat, cafe og butik, og der afholdes en lang række arrangementer. 

Rungstedlund, smukt beliggende mellem hav og skov over for Rungsted Havn blot 25 km nord for København, er en af Strandvejens ældste ejendomme. Rungstedlund rummer en lang og spændende historie der dateres tilbage til 1680. Her blev Karen Blixen født i 1885, og hun boede her hele sit liv med undtagelse af de 17 år hun tilbragte i Kenya.  

Karen Blixens hjem står næsten intakt med møblerne fra hendes barndomshjem og med møbler og genstande, hun tog med hjem fra Kenya.  Nyd de mange skønne friske blomsterdekorationer, som altid står i hele huset, præcis som da Karen Blixen levede.   

Karen Blixen Museum har et rigt arrangementsprogram og er mødested for kultur- og litteraturinteresserede. Året rundt inviteres forfattere, kunstnere, forskere og politikere til at tale om nogle af alle de aktuelle emner i dansk kulturliv, som har en tråd til Karen Blixens forfatterskab.  

Oplev haven og de 15 hektar fuglereservat, der med det rige plante- og fugleliv  tiltrækker forskere og naturelskere fra ind- og udland. Der er fri adgang til reservatet, som blev etableret i 1958 af forfatteren selv, og hvor Karen Blixen også er begravet under en stor bøg. 

Madam Carlsen Café og Bistro serverer fransk inspirerede retter foruden et fint udvalg af vin, kaffe, te og kage.