©  Foto:

Livvagten ved Fredensborg Slot

De royale opholder sig i reglen på Fredensborg Slot i forårs- og efterårsmånederne. I denne periode er en del af livgarden udstationeret på slottet, og der er vagtskifte kl. 12 middag.

Livgardens vagtskifte og Tambourkorpset på Fredensborg Slot 

Udover det daglige vagtskifte kl. 12 så er det også et flot syn, når tambourkorpset om torsdagen går ned gennem byen til slottet med piber og trommer. Tambourkorpset lander foran slottet kl. 12 middag og giver en lille koncert foran den åbne hoveddør. Ofte kommer de royale der opholder sig på slottet frem og takker for musikken.

Livgarden vil etablere kongevagt når Hans Majestæt Kongen har residens i Fredensborg, ligesom der også vil være vagt, når Hendes Majestæt Dronning Margrethe er på Fredensborg.

Kongevagten på Fredensborg

Kongevagten ved Fredensborg Slot er en ærefuld tradition, hvor Livgarden står for at opretholde og udføre kongevagten. Dette sker sædvanligvis, når Hans Majestæt Kongen eller Hendes Majestæt Dronningen opholder sig på Fredensborg Slot.

Livgarden etablerer kongevagt for at sikre sikkerheden og ceremonielle pligter. Det er en højtidelig opgave, der symboliserer respekt for den kongelige familie og landets kongelige institutioner. Vagten markerer også tilstedeværelsen af regenten på slottet.

Den nøjagtige plan for kongevagten kan variere afhængigt af kongefamiliens aktiviteter og kalender. Traditionelt er vagten en synlig manifestation af monarkens tilstedeværelse, og Livgarden udfører opgaven med stolthed og professionalisme.

Besøg slottet og Slotshaven

I sommerferien kan du besøge slottet og Den Private Have, på et guidet omvisning. Læs mere om omvisningen på Fredensborg Slot. Den offentlige del af Fredensborg Slotshave er åben året rundt.