©  Foto:

Mosede Fort

Mosede Fort, Danmark 1914-18 fortæller historien om Danmark under 1. verdenskrig. Dengang Danmark var omgivet af krigsførende lande, men erklærede sig neutralt og formåede at holde sig ude af krigen. Museet holder til i Mosede Forts renoverede kasematbygning, der under 1. verdenskrig var bemandet og var en del af det danske neutralitetsforsvar.

I udstillingen "På kanten af krig – Neutralitet mellem krig og velfærd" kan du få den spændende historie om, hvordan Danmarks balancegang i en verdenskrig. Om den svære balanceakt ift. handlen med begge sider i krigen. Om reguleringen af priser og fordeling af ressourcer, der såede kimen til den danske velfærdsmodel og betød at Danmark efter krigens slutning var forandret for altid.

Du kan blandt andet gå på opdagelse i skuffer og skabe eller løfte telefonrørene og høre soldaterne fortælle om livet på fortet.

Mosede Fort ligger i et stort grønt område med restaurant og badestrand på cykelruten Berlin-København, ved Karlslunde station og kun 5 min. fra Sydmotorvejen.

Omvisninger og Skoletjeneste

Mosede Fort, Danmark 1914-18 tilbyder også omvisninger for grupper og undervisningstilbud til grundskole og ungdomsuddannelser. Både omvisninger og skoletilbud kan bestilles hele året.  Se mere på www.mosedefort.dk  eller vidensportalen: www.danmark1914-18.dk