VisitCopenhagen
I København kan du bl.a. finde parkeringsplads i BLOX's fuldautomatiske parkeringshus i Vester Voldgade.

Parkeringshuse i København

Selvom Københavns offentlige transportsystem er i verdensklasse, kan det af og til være nødvendigt at tage bilen. Er det tilfældet, er der heldigvis parkeringshuse spredt over især Indre By. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du nemmest kan finde en parkeringsplads i København.

Find plads til bilen i København

København kan være en udfordrende by at køre bil i – særligt hvis man ikke holder til i byen til dagligt, men kun besøger den en gang imellem. Selvom den offentlige transport i byen er rigtig god med både S-toge, Metrolinjer og ikke mindst regionaltoge og masser af taxaer, så er der stadig masser af steder, hvor du kan komme af med bilen til en fornuftig pris.

Hvilket parkeringshus der er mest hensigtsmæssigt at bruge, afhænger i høj grad af, hvor du skal hen i byen.

Liste
Kort

Q-park Vesterport: Kom af med bilen, når du skal i Tivoli

En af Københavns mest populære turistattraktioner har og vil altid være Tivoli.

Rigtigt mange familier kommer hver dag langvejs fra for at gå på opdagelse i Tivolis skønne haver og for at slå sig løs i de mange spændende forlystelser. Derfor er det helt naturligt, at mange vælger at tage bilen.

Hvis du kommer i bil og har planlagt at tilbringe tid i Tivoli, så kan du komme af med bilen hos Q-park Vesterport. Dette parkeringshus har hele to niveauer og ligger med sin centrale placering på Nyropsgade 42 inden for gåafstand af Tivoli, Hovedbanegården, Strøget og Rådhuspladsen. Tættere på kan du ikke komme, hvis du tager bilen.

Alternativt vælger mange at parkere deres bil længere ude i byen og tage toget ind til Hovedbanegården for at tage i Tivoli. Det betyder dog, at I kommer til at bruge en større del af jeres dag på at rejse frem og tilbage.

Parker i Dronningens Tværgade hvis du skal udforske det gamle København

Hvis du i stedet har planlagt, at du skal ud og udforske det gamle København og vil lægge vejen forbi blandt andet Amalienborg, Kongens Nytorv og Marmorkirken, der alle ligger inde i Indre By, så kan du med fordel overveje at parkere ved Jeudan Parkering i Dronningens Tværgade.

Jeudan Parkering tilbyder specielle services som parkering af din bil samt bilvask, og du kan desuden finde toilet, bykort, handicappladser og elevator i parkeringshuset. Derudover er prisen til at have med at gøre. Fra kl. 8-12 er prisen 45 kr. imens den imellem kl. 12 og midnat hun er 25 kr. Derudover er den tilladte max pris for en dags parkering kun 325 kr., hvilket er i den pæne ende.

Parkering ved Københavns Lufthavn

Et sidste parkeringshus der er værd at fremgæve er selvfølgelig i Københavns lufthavn. Hvis du skal ud at rejse i længere tid, såsom 4-20 dage eller mere, er det oplagt at lade bilen stå i lufthavnen, hvor der er masser af pladser hele året rundt.

Man kan vælge mellem 3 typer parkering: Budget, Standard og Direct. Hovedreglen i lufthavnen er, at jo længere væk du vælger at holde fra terminalen, jo billigere bliver det. Du kan dog også vælge at tage toget direkte i lufthavnen og på den måde spare udgiften til parkering helt.

Spar penge på offentlig transport og entre med Copenhagen Card

Hvis du allerede har planlagt din næste tur til København, så overvej at købe et Copenhagen Card. Med Copenhagen Card får du gratis offentlig transport.

Du skal derfor ikke bekymre dig om zoner og billetpriser, da du får ubegrænset offentlig transport med tog, bus, metro og havnebus i hele hovedstadsområdet. Derudover får gratis adgang til 80+ museer og attraktioner. Overvej at køb et kort og få mest mulig ud af dit ophold i København.