©  Foto:

Restaurant Texture

Restaurant Texture har på under et år opnået en Michelin-stjerne, en bedrift båret af stærke personlige historier, franske rødder og stor kulinarisk præcision.

Restaurant Texture på Sølvgade i København har fået sin første Michelin-stjerne – blot otte måneder efter åbning. Restauranten er skabt af den franske kok Karim Khouani, som tidligere har drevet Michelin-restauranter i Malmø. Med Texture har han nu opnået samme hæder i Danmark.

Køkkenet bygger på det klassiske franske håndværk og minder fra Khouanis opvækst i Marseille, tilsat lokale råvarer og luksusingredienser som kaviar, trøffel og skaldyr. Navnet, Texture, refererer både til gastronomi og til noget meget personligt. Khouanis søn er autist og har en særlig opmærksomhed på teksturer, både i mad og omgivelser, og restauranten er inspireret af hans sanselige måde at opleve verden på.

Restaurantens køkkenchef, Erin Sykes, er nu Danmarks eneste kvindelige Michelin-køkkenchef. Hun er oprindeligt fra USA og mor til to, og hun fremhæver, at det godt kan lade sig gøre at stå i spidsen for en toprestaurant og samtidig have et familieliv – når rammerne er de rette.

Texture har kun seks borde og lægger stor vægt på en rolig, nærværende og afslappet spiseoplevelse. Ifølge restaurantchef og medejer Albert Dalum er det netop den intimitet, der gør stedet særligt – og det vil de ikke ændre på, selv med en Michelin-stjerne i bagagen.