©  Foto:

Willumsens Museum

J.F. Willumsen beskæftigede sig med stort set alle kunstmedier, både maleri, skulptur, keramik, grafik, fotografi og arkitektur, og har sin helt egen stil med sine stærke og udtryksfulde farver og sin sans for former og fortællinger. Willumsens Museum er en sanse- og farveeksplosion i alle regnbuens farver for både børn og voksne.

Oplev maleri, skulptur og keramik af J.F. Willumsen samt spændende nutidskunstere.

J.F. Willumsen bevæger sig inden for naturalisme, symbolisme og ekspressionisme, og må med sine stærke og udtryksfulde farver siges at have sin helt egen stil. Han beskæftigede sig med stort set alle kunstmedier, både maleri, skulptur, keramik, grafik, fotografi og arkitektur, og hans sans for farver, former og fortællinger løber som en rød tråd gennem alle hans værker.

Willumsens Museum er for alle aldre

Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. På museet får børnene et positivt møde med kunstens verden, blandt andet gennem familiesøndage, kreaevents og udstillinger for børn. Gå helt tæt på de mange værker sammen med børnene og undersøg, hvilke materialer der er brugt, hvordan de er brugt, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Faste udstillinger og særudstillinger

Museet blev indviet i 1957 på baggrund af et gavebrev fra J.F. Willumsen selv, og gaven omfattende både hans egne værker indenfor maleri, skulptur og keramik og hans store, private kunstsamling, Gamle Samling.

Willumsens værker samt et udvalg af ældre værker fra hans private samling udgør de faste udstillinger på Willumsens Museum.

Museet har desuden en lang tradition for spændende særudstillinger, hvor nutidige kunstnere indenfor maleri, skulptur og keramik inviteres til at gå i dialog med Willumsen og hans kunst.