Louisiana Museum of Modern Art | Daniel Rasmussen

Museer og kulturoplevelser i København

Danmarks hovedstad er hjemsted for nogle af landets mest toneangivende kulturinstitutioner, hvor du kan opleve historiens vingesus, moderne kunst i verdensklasse. Her finder du fire kategorier af museer og attraktioner alt efter, hvilke kulturelle oplevelser, du søger - og med hvem.

I Københavns Kulturkvarter i hjertet af byen ligger der 19 kulturinstitutioner inden for 10 minutters gang. En praktisk måde at opleve en masse på en enkelt dag. 

Husk også at der er mange penge at spare med Copenhagen Card, som giver fri adgang til 87 attraktioner og museer samt gratis offentlig transport.

Store oplevelser for de små

Ta' familien med ind i en tankevækkende verden af læring og leg. Eller tæt på dyrene, højt op i byens tårne og indenfor til museernes særlige børneoplevelser. Der er masser at vælge imellem, og der er 50% på entréen på disse steder.

Gå på opdagelse i kunsten og kulturen

Lad sanserne blive udfordret af storslåede, internationale kunstudstillinger i spektakulære rammer. Find nye sider af den danske kulturskat og bliv inspireret af kunsten på nogle af Danmarks mest toneangivende museer og kulturinstitutioner.

Coronakrisen har været hård ved kulturen, og nu mere end nogensinde, er der brug for at indløse billet, så museer og andre institutioner, kan fortsætte med at give turister og lokale fantastiske kulturoplevelser. 

Attraktionerne og kulturinstitutionerne i København følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og har med forskellige tiltag gjort besøget hos dem trygt og sikkert. Husk at undersøge, om eksempelvis forudbestilling er nødvendig. 

Dyk ned i danmarkshistorien

Dyk ned i danmarkshistorien der definerer os, og store fortællinger fra verden omkring os på ferien i København. Disse steder formidler både de små personlige beretninger og tegner de store linjer i vores samlede historie. Fx på det helt nye og anmelderroste Københavns Museum.

Royale oplevelser i Kongens København

Besøg slotte og royale attraktioner, som spredt over hele København og et stykke udenfor fortæller historien om et af verdens ældste monarkier. Kom tæt på kongefamilien på Amalienborg og magtens centrum på Christiansborg Slot, eller et af de andre royale oplevelser.