Elsinore

Helsingør shopping guide

Foto: Daniel Rasmussen


Helsingør byder på mere end smuk natur og spændende danmarkshistorie – i bymidtens brostensbelagte gader kan du udforske byens væld af butikker, der sælger alt fra genbrugsmøbler og vintage fund til håndlavet keramik og andet brugskunst, der afspejler den danske håndværkstradition.

Gammeldags dyder 

Besøg Tibberup Høkeren på en lille sidegade til gågaden og find den helt perfekte skuffeknop, du ikke vidste, du manglede, eller dvæl ved butikkens store udvalg af danske traditionelle gammeldags rengøringsartikler. 

Tibberub Høkeren

Foto:Daniel Rasmussen

Gammelt og brugt 

Er du mere til det moderne og farverige, kan du tage et smut forbi Witzke Design, et showroom og en nærværende butik, hvor du kan finde tonsvis af inspiration til dit eget hjem. Butikken sælger både designermøbler og andre unikke interiørprodukter. Du kan også gå på genbrugsjagt i den bæredygtige butik Igen i brug, der har et kæmpestort sortiment af håndlavede lampeskærme og glasstel i alverdens farver og mønstre samt vintage julepynt fra hele Europa, der udstilles hvert efterår.

Igen i brug

Foto:Daniel Rasmussen

Ønsker du at komme helt tæt på den kunstneriske proces, bør du besøge værkstedsbutikken NICHEN, der drives af et ægtepar. I autentiske omgivelser kan du her få et indblik i, hvordan lokal kunst bliver til – måske bliver du fristet af det smukke stentøj i maritime former og farver, noget der er blevet et samleobjekt for tilbagevendende turister og lokale i Helsingør. 

NICHEN

Foto:Daniel Rasmussen

Nordisk håndværk

Nordiske Raum er endnu et lille værksted, der sælger nordisk inspirerede unika-produkter, særligt i træ, som du i flæng med de andre butikker med fordel kan besøge, når du er færdig med at udforske Kronborg Slot og har lyst til at slentre rundt i Helsingørs gamle, stemningsfulde gader.