Kronborg

Gå- og cykelruter i Helsingør og omegn

Foto: Daniel Rasmussen

Hvis du er på besøg i Helsingør og omegn, og virkelig vil dykke ned i alt hvad byen har at byde på, så har vi løsningen til dig. Vi har samlet en række forskellige gå- og cykelruter til dig. Begiv dig ud i Helsingørs historiske bymidte, eller den storslåede natur rundt om byen.

Helsingør

Guidede ture i Helsingør

Foto: Daniel Rasmussen

Kulturstien

Turen går igennem nogle af de smukkeste dele af Helsingør. Forbi Marienlyst Slot videre ud til Hammermøllen og Hellebæk, hvorefter man tager turen ned langs strandvejen. Ruten ligger i Nationalparken Kongernes Nordsjælland, hvor der er masser af plads til kulturelle afstikkere.

Elsinore Walk

Denne gåtur går igennem byen der er kendt for Kronborg og Shakespears Hamlet. En enestående rejse igennem Helsingørs udvikling, fra da den bare var et fiskerleje til storhedstiden da Øresundstolden gjorde byen rig. Igennem små brostensbelagte gader og hemmelige steder man kun har kunne finde, hvis man kender byen godt. Læs mere om gåturen.

Helsingør Cykelrute

Denne cykelrute kommer til at tage dig rundt i hele Helsingør. Du starter inde i de små brostensbelagte gader, videre ud til Marienlyst slot og Hamlets grav. Så ud forbi stranden og til sidst rundt om Kronborg.

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv
Kronborg 3_Copenhagen Media Center
Øresundsakvariet
Øresundsakvariet
Strandstemning og sommerlig charme i Hornbæk
Villa Strand Hornbæk | Daniel Rasmussen
Café Skovbrynet
Café Skovbrynet
Kunst og kultur i Helsingør
M/S Søfart i Helsingør
Gurre Sø
Gurre Sø