©  Foto:

Green Bike Tours

Er du interesseret i at opleve det grønne København og lære om en hovedstad, der planlægger at være CO2-neutral i 2025? 

Vindmøller, havnebade, grønne tage, solinstallationer, pocket parks, grøn arkitektur og byudvikling kan opleves på de grønne ture rundt i København. Green Bike tours tager dig med rundt i byen med det formål at føre det grønne København til dig. De udbyder flere cykel og gåture som alle kan findes på deres hjemmeside.

Booking af de fastlagte ugentlige ture foretages på hjemmesiden. Ved private ture kan du vælge blandt endnu flere ture, herunder en tur i det nye Nordhavn, grøn arkitektur-tur på Ørestad eller en plantebaseret madtur. Skriv til info@greenbiketours.dk for at booke en privat tur.

Tur 1: Den grønne by og dig: Få inspiration til hvordan du kan nedsætte dit eget personlige klimaaftryk samtidig med du oplever fremtidens grønne by. På denne 3 timers cykeltur tager vi dig rundt i København og fortæller dig om, hvordan du som privatperson kan nedsætte dit eget personlige klimaaftryk med udgangspunkt i dagligdags ting. Vi fortæller om, hvad der bidrager mest til CO2 udledninger: madspild, modebranchen og byerne. Turen har fokus på sammenhængen mellem individets klimaaftryk og hvordan en hel by sænker sit klimaaftryk og er for alle, der har en interesse i bæredygtighed. Vi cykler gennem Vesterbro, Islands brygge, forbi Christiania, ud på Refshaleøen og tilbage til Nørreport station.

Tur 2: Den bæredygtige gåtur: På denne gåtur dykkes der ned i bæredygtighed som et koncept, med særlig fokus på Danmarks topplacering i at løfte FN’s Verdensmål samt deciderede eksempler fra København. Turen foregår i Indre by og varer 2 timer.

Tur 3: Nørrebro og Østerbro turen: Cykeltur hvor I går vi på opdagelse på Nørrebro og Østerbro med særlig fokus på grønne åndehuller i byen, social bæredygtighed og borgerengagement i byudvikling. Turen varer 2,5 timer. 

Derudover tilbyder Green Bike Tours gå -og cykelture i Nordhavn og Ørestad med fokus på grøn arkitektur og byudvikling, en ’lokal Københavnertur’ på Nørrebro og Østerbro, en plante-baseret mad tur samt flere andre grønne ture. De kan alle findes og bookes på hjemmesiden.

Også cykelture i Malmø

Green Bike Tours tilbyder også lignende guidede cykelture i Malmø.

Cykelturen går gennem Västra Hamnen; et byområde på forkant med bæredygtig byudvikling. Derefter cykler I til den gamle bymidte, og på hele turen er fokus på grøn arkitektur, grøn og bæredygtig byplanlægning og byggeri, genbrug, grønne tage, solenergi og cykling. 

Turen varer 3 timer og forespørgsel foregår på e-mail. 

Nyt i 2021: Live virtuelle guidede ture

Som noget nyt tilbyder Green Bike Tours nu 1-times online guidede ture live fra København, Berlin og Malmø. På den måde kan private grupper, organisationer, virksomheder og universiteter lære om grøn livsstil i storbyerne på afstand. Turene fungerer som en form for studietur, og tilbydes på dansk, engelsk, tysk og italiensk.