©  Foto:

Københavns Bageri

En af Københavns bedste bagerier finder du i Carlsbergbyen. I det lille bageri har du mulighed for at smage traditionel dansk bagværk, men i en kvalitet der er alt andet end traditionel.

Selvom navnet ”Københavns Bageri” ikke som sådan gør noget stort væsen ud af sig, er det langt fra virkeligheden for det lille bageri i Carlsbergbyen. Mændene bag Københavns Bageri er Anders Lorenz og Rasmus Sjødahl, begge med tidligere erfaring fra Noma, som også står bag de hippe bagerier Alice på Amager og Benji på Nørrebro.

Som mange andre af Københavns Bagerier dominere surdejen i størstedelen af deres bagværk. På hylderne pryder store flotte surdejsbrød i mange varianter, og selvfølgelig er den populære BMO (bolle med ost) også til at finde på disken. På menuen kan man finde helt traditionelle bagværk som croissanter, kanelsnegle, og velkendte konditorkager, men hvor alle har fået et twist, og med stort fokus på brug af kvalitets råvarer. Mest kendt er bageriet nok for deres kringle, der adskiller sig fra den traditionelle wienerbrødskringle ved at være lavet på en croissant-dej, og med remonce lavet på vanilje, franske svesker, brandy, kardemomme og nødder.

Alt bliver friskbagt hver dag, flere gange om dagen. Bageriet store åbne køkken er kun adskilt fra disken med en glas væg, og du har derfor mulighed for at følge med i forvandlingen fra bleg dej til gyldne, sprøde overflade, og se bagernes imponerende flettetekník til den førnævnte famøse kringle.

Bageriet har hjemme i den sydlige del af handelsgaden Flaskehalsen. Bageriet er småt, men her er alligevel få pladser til at nyde det udsøgte bagværk eller i solen på deres udservering, hvis ikke du tager det med videre – eventuelt i den grønne J.C. Jacobsens Have, der ligger lige rundt om hjørnet.