©  Foto:

Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn, Kastrup, ligger kun otte kilometer fra Københavns centrum. Med 60.000 daglige passagerer er det Nordens største lufthavn.

Københavns lufthavn blev grundlagt i 1925, og er i dag Nordens største og travleste lufthavn. Lufthavnen er et knudepunkt for Nordeuropa, og består af 3 terminaler. Terminal 1 håndterer dog kun et mindre antal flyvninger, og de fleste indenrigsflyvninger er flyttet til Terminal 2 eller 3 – som også rummer de internationale flyvninger samt flyvninger til Færøerne og Grønland.

Alle internationale ankomster sker i Terminal 3. I området mellem Terminal 2 og 3 finder du bagageopbevaring og toldvæsen, hvis du skal have et stempel for momsrefusion. På ”airside” finder du et væld af muligheder indenfor shopping, spisesteder og andre services – alt samlet i ét stort forbundet område med let adgang til lufthavnens gates.

Kom let fra A til B

Med en afstand på blot 8 km til Københavns centrum, er det ingen sag at komme til byen fra Københavns lufthavn. Alt efter hvilken type transport du foretrækker, er rejsetiden mellem 13 og 35 min. Du kan med fordel orientere dig om din videre færd, når du skal vælge hvilken transportform du tager i lufthavnen. Ved ankomst i Terminal 3 kommer du let til både tog og metro – du forsætter blot ligeud i terminalen. I samme retning finder du de offentlige busser. Du skal blot lige udenfor Terminal 3.

Tog

Som udgangspunkt kører der tog fra lufthavnen til Københavns centrum hvert 10. minut i dagtimerne. Herefter hvert 20. minut indtil midnat, og en gang i timen i nattetimerne.  Turen til Københavns Hovedbanegård tager blot 15 min. Fra Københavns Hovedbanegård er der forbindelse til hele landet via tog, S-tog eller bus.

Københavns Hovedbanegård ligger centralt, og i gåafstand til seværdigheder som Tivoli, Glyptoteket og Strøget, samt et hav af overnatningsmuligheder, shopping og spisesteder.


Metro

Vælger du i stedet Metroen kan du komme til Kongens Nytorv på blot 13 min. Her har der siden 2019 været forbindelse til Cityringen (M3), en metro-strækning med 17 stops rundt i København. Hele strækningen tager blot 28 minutter, og selv hvis du tager den forkerte retning, vil du hurtigt ende på din ønskede station alligevel.

Kommer du fra Københavns lufthavn og skal til cruiseterminalerne i Nordhavn, kan du let skifte metro på Kongens Nytorv og forsætte med linjen M4. M4 åbnede året efter Cityringen, og er seneste udbygning på metro netværket i København.

Skal du til Kongens Nytorv, Nørreport eller Frederiksberg/Vanløse, er det bedste at tage metroen, som kører hele tiden. Billetter kan købes direkte på metrostationen.

Taxa

Du finder taxaer udenfor både Terminal 1 og 3. Det tager omkring 20-30 minutter at komme ind til København. Turen mellem Københavns lufthavn og centrum af byen vil koste mellem DKK 250 og 350 afhængigt af trafikken. På mange hoteller har de samarbejdsaftaler med taxaselskaberne, hvor du til en fast hyre kan bestille en taxa. Det kan ofte betale sig, hvis man rejser i myldretiden, og turens omkostninger derfor vil stige.

Bus

Fra lufthavnen er der forbindelse til Københavns Hovedbanegård med bus 5C. Det tager omkring 36 minutter. Bussen holder lige udenfor Terminal 3.

Foruden de offentlige busser er lufthavnen et stoppested for flere busselskaber. Abildskou Bus 888 kører fra Jylland til København med stop ved Terminal 2 i Københavns Lufthavn.

Greyhound-bus 999 kører mellem Malmø og København og stopper i Københavns Lufthavn ved Terminal 3, i Sydhavnen og ved Københavns Hovedbanegård.

Parkering

Foruden de offentlige transportmuligheder har Københavns lufthavn et omfattende parkeringsområde, hvis du ankommer i egen bil. Parkeringen koster fra 395,- pr. uge, og varierer i pris alt efter placering ift. Terminalerne og hvorvidt det er udendørs- eller indendørs parkering. Der findes 5 forskellige typer parkering, hvoraf den billigste løsning ligger længst væk fra terminalerne. Herfra går der gratis transferbusser ind til terminalerne.

Du kan med fordel bestille og betale parkering online før din rejse, da du sparer lidt på prisen. Københavns lufthavn ligger fordelagtigt tæt på en motorvejstilkørsel, og man kommer let til og fra motorvejen.

Copenhagen Card

Hvis du er besøgende i København, og har planer om at besøge flere af de største seværdigheder, kan du med fordel investere i et Copenhagen Card allerede ved ankomst. Det giver dig nemlig også gratis transport i Hovedstads området i den valgte, aktive periode. Kortet kan købes før ankomst, og blot aktiveres når du lander i Københavns Lufthavn. Kortet kan købes med en gyldighed mellem 24 og 120 timer.

Foruden transporten får du selvfølgelig fri adgang til mere end 80 attraktioner og museer, samt rabatter på flere restauranter, cafeer og guidede ture. Kortet kan købes online, og bruges i Copenhagen Cards app.

Citypass

Ønsker du blot muligheden for besparelser på transporten, kan du se nærmere på Citypass’ løsning. Her får du fri transport (bus, metro og tog) imellem 24-120 timer, i zonerne 1-4, fra det øjeblik du lander i Københavns lufthavn.

Læs mere her.