Gå til indhold
©  Foto:

Krigsmuseet

På Krigsmuseet kan du blive klogere på krig, forsvar og våbenteknologi i dansk militærhistorie fra 1500-tallet frem til i dag.

Bygningen er bygget i år 1604 af Christian d. 4, og er stadig en af de største af sin art i verden.

Oplev Kanonhallen, der med sine store hvælvinger er en enestående arkitektonisk oplevelse i sig selv. Efter at have set de mange kanoner, som er blevet brugt til at forsvare Danmarks grænser gennem tiden, kan du gå på opdagelse i udstillingen ”Den Fjerne Krig – dansk soldat i Afghanistan”.

Det er en 600 m2 stor udstilling, der gengiver en dansk soldaterlejr i Afghanistan så nært som muligt, og fortæller om soldaternes oplevelser gennem 6 måneders udsendelse i Afghanistan.

På 1. sal i museets store Rustkammersal kan du opleve, hvordan krig er blevet udkæmpet til lands og til vands i de sidste 500 år.

Der er masser af aktiviteter for hele familien i sommerferien, og hver dag i juli kan du komme på gratis rundvisning på museet. Vi tager jer med på en spændende historisk rejse på tværs af Danmarks krige de seneste 500 år – fra Svenskekrigene til Afghanistan. Rundvisninger er klokken 11 på engelsk og klokken 13 på dansk.

Get Social: