Gå til indhold
©  Foto:

Kulturværftet

Kulturværftet er Helsingørs skinnende kulturperle og samlingspunkt, som forener Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne kulturcenter.

Kulturværftet er mere et sted end en bygning. Værftet er med sin rigdom af forskelligartede rumligheder et mødested, der inviterer til at gå på opdagelse, til indlevelse og til udfoldelse.

Åbent og levende mødested

Kulturværftet er et åbent og levende mødested. Klimaskærmen skaber en arkade, der sammenbinder de forskellige funktioner og giver plads til udstillinger. Arkaden er samtidig stedet, hvor man mødes og har lyst til at opholde sig, og den skaber en fantastisk sammenhæng mellem ude og inde.

Kulturværftet er også hjemsted for nogle af Helsingørs største inden- og udendørsevents, bl.a. Click Festival, Knejpe Festival og et utal af koncerter, foredrag og stand-up shows med nationale og internationale kunstnere.

Et moderne center for kulturel innovation

På Kulturværftet findes Nordsjællands største scene, moderne bibliotek, café og restaurant Spisehuset, udstillingsrum, museum, turistinformation og ikke mindst den mest fantastiske udsigt over Helsingør, Kulturhavnen og Kronborg. Kulturhuset Toldkammeret er også en del af kulturcenteret.

Udsigten gennem de store glasflader mod Kronborg og byen er vid og åben og kan nydes hele året, og på udvalgte steder kan der endda åbnes op, så aktiviteter kan rykke ud på værftspladsen.

En moderne transformation af det gamle skibsværft

I 2010 blev Kulturværftet indviet som byens nye kulturhus. Helsingør Kommune udskrev i 2005 en international arkitektkonkurrence, som Arkitekterne AART vandt med en moderne, markant transformation af det gamle skibsværft. En stor glasfacade, som består af mange hundrede trekanter i stål, glas og aluminium binder de gamle værftsbygninger sammen og giver associationer til store skibssejl, som spejler lys og liv i havnen.

Se, hvad der sker på Kulturværftet.

Get Social: