©  Foto:

Biblioteket Kulturværftet

Biblioteket Kulturværftet er et moderne multimediehus fyldt med viden og oplevelser, hvorfra du kan nyde Danmarks nok flotteste biblioteksudsigt.

Midt i hjertet af Kulturværftet ligger det moderne bibliotek, som i 2015 blev udnævnt til ét af de to bedste i Europa af Library Ranking Europe. Biblioteket besøges dagligt af over 1000 mennesker, og tilbyder legestuer, it-kurser, fredagscaféer med forfattere, børneteater, aktuelle foredrag, og meget andet.

Indrettet som en by

Biblioteket er indrettet ud fra principperne for byrum. I forskellige distrikter er bøger og andre medier samlet under temaer, fx Kloden med alt om rejser og verden eller Salonen med film, musik og litteratur. Torvene mellem distrikterne fungerer som møde-, samlings- og udstillingssteder og danner ramme om alt fra forfattermøder og poesiaftener til film- og læseklub-arrangementer.

På eventyr i Børnebiblioteket

Børnebiblioteket er et åbent landskab med universer, hvor man kan tage på ekspedition og udfolde sig kreativt. I Bugten møder man fx Pansertorsken med koøjer og periskop.

Turistinformation på Kulturværftet

I bibliotekets reception findes Kulturværftets turistinformation. Her står personalet klar til at hjælpe med idéer og vejledning til lokale oplevelser og attraktioner, dagsture og information om Helsingør og Nordsjælland.

Læs mere om Kulturværftet