©  Foto:

Sankt Kjelds Plads

Sankt Kjelds Plads’ bynatur skal gøre en ”vild” forskel for byens skybrudssikring.

Som et led i Københavns kommunes skybrudssikring har Sankt Kjelds Plads fået en naturlig makeover. Mere end to tredjedele af pladsens areal er brudt op, for at gøre plads til projektets bynatur, og de enestående egenskaber det medfører.

I bynatur tager man elementer fra den vildt voksende natur, og gør det til en integreret del af den mere kontrollerede byplanlægning. Symbiosen mellem de to skaber noget helt unikt, og giver plads til både micro-miljøer, rolige oaser og regnvandsbede. Samtidig er området bygget op omkring en to-trins filtrering, der skal sikre at de beskidte regnvand fra kørebanen ledes i kloakken, mens det renere vand led til nedsivning i de grønne områder.

Sankt Kjelds Plads er anlagt med naturlig inspiration fra områder som Utterslev Mose, Kongelunden og Amager Fælled – med en forhåbning om, at de biotoper man skaber både er med til at fremme væksten og mindske vedligehold af området, pga. balancen mellem planterne.

Besøg Sankt Kjelds Plads og tag en velfortjent pause fra byens hårde ydre. Pladsen har flere små kroge til hyggeligt samvær, mulighed for kaffe to go og andre take away løsninger. Lige om hjørnet fra pladsen, på Æbeløgade, finder du Østergro – et urbant ”køkkenhave”-fællesskab med tilhørende spisested, Gro Spiseri.