Urban Rigger student housing in Copenhagen's harbour by Bjarke Ingels Group, BIG

Urban Rigger

Foto: Daniel Rasmussen
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Adresse

Refshalevej 163A

1432 København K

Kontakt

Verdens sejeste studieboliger? Muligvis. I hvert fald er Urban Rigger noget helt unikt i det, det er en flåde at omdannede bæredygtige, skibscontainere, som nu huser studerende i havnen ved Refshaleøen i København.

Flåden af iøjnefaldende, blå containere i havnebassinet ved den blomstrende bydel, som engang var kendt for sit skibsvært og industri, er et eksempel på Bjarke Ingels’ og hans tegnestue BIG’s koncept ”hedonistic sustainability”.

Kort fortalt handler det om at bruge arkitekturen til at kombinere bæredygtighed med det det gode liv. Det ene udelukker ikke det andet, og med Urban Rigger er kombinationen åbenlys med genanvendte, CO2-neutrale materialer og en placering bogstaveligt talt i havnekanten på en af Københavns mest spændende adresser.

De første studerende flyttede ind i 2016, og siden er flåden udbygget med flere, ombyggede containere. Hele conceptet er designet til at kunne eksporteres til andre havnebyer, som har brug for billige boliger, men hvor pladsen er begrænset.

Tag et kig, og se den spændende måde at bo på, når du udforsker Refshaleøen, som er i konstant udvikling, og også lægger kaj og land til en masse andre spændende ting – bl.a. det populære Copenhagen Street Food.

Adresse

Refshalevej 163A

1432 København K

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Wonderful Copenhagen