Chris Tonnesen

Københavnsk julemad og drikke

Foto: Chris Tonnesen

I den søde juletid skal der også være lidt godt til maven og ganen, og det finder du med garanti blandt Københavns gader. Her guider vi dig til, hvor i byen, du finder de restauranter, caféer og bagerier, som serverer den bedste julemad og andre godter.

Liste
Kort

Krogs Fiskerestaurant - Traditionsbunden julestemning og mad

Krogs Fiskerestaurant er en af Københavns ældste og smukkeste restauranter. Her kan du spise byens bedste fisk i smukke og klassiske omgivelser, omgivet af skøn julestemning fra restaurantens hyggelige små kroge. 

Christianshavns Færgecafé - Traditionsbunden julestemning og mad

På havnefronten af Københavns gamle, maritime Christianshavn finder du Færgecaféen, hvor du kan spise klassisk dansk mad og drikke hjemmelavet snaps. Hos Færgecaféen elsker de julen og de skønne juleretter, hvilket afspejles i caféens atmosfære og serveringer under højtiden.

Restaurant Møntergade - Traditionsbunden julestemning og mad

Hos Restaurant Møntergade er optimal at lægge vejen forbi under julefrokosten når de serverer "Det Store Julebord". Julen er den helt store højtid for Restaurant Møntergade, og her kan du spise alt, hvad maven begærer i form af et traditionelt mad, som er fortolket i det moderne køkken.

Hviids Vinstue - Traditionsbunden julestemning og mad

Hviids Vinstue har ligget på Kongens Nytorv i næsten 300 år. Vinstuen er det optimale værtshus at besøge når du trænger til en frokostpause under julehandlen. Hviids Vinstue er særligt kendt for deres gløgg, men du kan også nyde et traditionelt smørrebrød og kolde øl under dit besøg. 

Lumskebugten - Traditionsbunden julestemning og mad

Lumskebugten er en historisk restaurant, som er velegnet til både kødspisere, vegetarer og veganere. Kig forbi til lækker julemad og klassiske danske middagsretter samt smørrebrød i smukke og hyggelige rammer.

La Glace - Julegodter og luksuriøst hjemmebag

I hjertet af København finder du konditoriet La Glace, som serveres gammeldags kaffe, te og ægte chokolade - altid på kande til påfyldning. Få stillet din søde juletand hos La Glace, og spis dig mæt i Danmarks ældste konditori, som serverer den ultimative forkælelse. 

Juno The Bakery - Julegodter og luksuriøst hjemmebag

I den søde juletid kreerer Juno The Bakery lækre julegodter. Kig forbi og sæt tænderne i kandiseret appelsin og fransk nougat og nyd det sammen med en god kop kaffe. 

Café Bopa - Optimale cafépauser under julehandelen

På Bopas Plads på Østerbro finder du Café Bopa, som er en fransk inspireret café. Besøg Café Bopa før eller efter julehandlen og få serveret et lækkert måltid mad i en afslappet og hyggelig atmosfære.

Social - Optimale cafépauser under julehandelen

Hos Social bliver du budt ind i en hyggelig og afslappet café med udsigt over søerne. Her kan du nyde et sundt og glutenfrit måltid og drikke god kaffe, mens du får varmen og lader op til de sidste julegavekøb. 

Paludan Bogcafe - Optimale cafépauser under julehandelen

Hos Paludan Bogcafé kan du nyde en kop gløgg serveret med lune æbleskiver i en hyggelig, biblioteksagtig stemning. Du kan læse en af Paludan Bogcafés bøger under dit besøg, og bagefter handle julegaver i caféens antikvariat.

Hanzo - Alternativ mad og varm stemning i julen

Hanzo er en asiatisk gastrobastard, som finder sin inspiration i asiatisk gourmetmad og gadekøkkener. Hvis du efterhånden har spist dig godt mæt i traditionel dansk julemad, så tag ind forbi Hanzos farvestrålende spisesal og spis dig gennem asiatisk andebryst og alt det andet gode fra Asien. 

SEA by Kiin Kiin - Alternativ mad og varm stemning i julen

SEA by Kiin Kiin serverer moderne asiatisk-inspireret mad. Restauranten ligger i det skønne 71 Nyhavn Hotel, som ligger ud mod kanalerne i Nyhavn. Oplev den smukke restaurant og spis lækker mad fra Thai køkkenet, og find derefter dine julegaver i butikkerne- og julemarkeder omkring Kongens Nytorv.