Art

Kunsthistorier: En rute med kunst i det offentlige rum

Foto: Art in Reality

Kunsthistorier er en guide, der inviterer Københavnerne og byens turister til at hoppe på cyklen eller tage metroen og opleve kunsten på ruten fra Kgs. Nytorv til Ørestad.

Ruten er spækket med både gamle og nye kunstværker, og sætter fokus på, hvor meget kunst og kultur der faktisk er at opleve, ganske gratis, lige uden for døren i vores nærmiljøer.

Ved at opleve værkerne på ruten gennem guiden, udvides ikke kun kendskabet til selve kunstværkerne, men også identiteten, nysgerrigheden og kendskabet til de nærområder, publikum føres igennem.

Følg ruten og se filmene om værkerne her

Kortet nedenfor tegner ruten op fra værk til værk og fra metrostationen på Kgs. Nytorv ud til Ørestad. Guiden på Instagram indeholder ni fine film, som er perfekte måder at møde kunsten på. Med kunstnerisk snit og formidlet, så man får det hele ud af hvert enkelt værk.

Visuelt historiefortællende univers

Mange af de værker vi møder i vores hverdagsrum er ikke altid så lette at afkode. Kunsthistorier åbner en række udvalgte værker op på ny, ved at fortælle i levende billeder og i et sprog og visuelt univers skabt direkte til de sociale medier, som publikum har lige ved hånden.

Med en nærværende fortæller-stemme føres publikum helt tæt på kunstværkerne, og oplever dem gennem fortællerens øjne og sanser. Historiefortællingen er i centrum, og tegner relationer mellem værkerne, beskueren og byens rum. Hver video i guiden har derudover en særlig tematik, der sætter værkerne ind i en bredere kunsthistorisk sammenhæng og giver publikum et par enkle redskaber med til nye møder med kunsten i byen.

Projektet er støttet af:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Se også

8Tallet i Ørestad
Guide til Ørestad: Hvor byen møder den vilde natur
Amalienborg Slotsplads og Marmorkirken i København.
Kunst, kultur og andre oplevelser i det centrale København
Arial shot of King's Garden and Rosenborg Castle in central Copenhagen.
6 museer på 1 billet: Kunst i verdensklasse på Parkmuseerne
Besøg Københavns Museum på din ferie i København
Københavns Kulturkvarter: 17 kulturinstitutioner inden for 10 minutter
Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk lige nord for København.
Museer og kulturoplevelser i København
Københavns Hovedbanegård
Billetter & priser i den offentlige transport