Oplev moderne arkitektur i verdensklasse

Foto: VisitCopenhagen

Den arkitektoniske arv i København er stærk og gennemgribende. Men også mere relevant end nogensinde, da byen bliver UNESCO-UIA - World Capital of Architecture i 2023.

København er blevet tildelt UNESCO-UIA - World Capital of Architecture i anerkendelse af sin stærke arv inden for arkitektur og innovativ byudvikling sammen med sine høje ambitioner inden for klima, bæredygtighedsløsninger og levestandard.

Det er ikke tilfældigt, da København er hjemsted for nogle af de tunge drenge på den globale arkitekturscene. Bjarke Ingels Group (BIG) er nok den mest berømte i de senere år, men lad os ikke glemme Henning Larsen Architects, Cobe, Gehl Architects, C.F. Møller, 3XN, Lendager Group, Dissing & Weitling, Lundgaard & Tranberg, Dorthe Mandrup og mange flere. 

Få en oversigt over Københavns verdensklasse arkitektur, og hvordan du kan opleve den på første hånd

Mere om World Capital of Architecture

Læs mere om, hvad det betyder at være verdens hovedstad for arkitektur, og hvad du kan forvente i København i 2023.

Hvad er opskriften på at blive en verdenshovedstad for arkitektur?

Kreativitet, håndværk og demokrati er alle elementer, der i årtier har været med til at positionere Danmark som en frontløber inden for arkitektur, der forbedrer livet.

UIA World Congress of Architects

World Capital of Architecture er en udløber af en anden stor begivenhed næste år, nemlig UIA World Congress of Architects, der finder sted den 2.-6. juli 2023. Denne kongres forventes at tiltrække over 10.000 delegerede, herunder arkitekter, byudviklere og andre fagfolk fra den internationale byggesektor. Med titlen "Sustainable Futures - Leave No One Behind" har kongressen et klart mål om at fremme, diskutere, skabe og fremvise arkitektur som et vigtigt redskab til at nå FN's 17 mål for bæredygtig udvikling inden 2030.
 
(UIA har netop lanceret deres foreløbige program, og med en imponerende række af talere lover det meget godt for kongressen. Her kan du se det foreløbige program.

Sluseholmen harbour bath

Foto:Thomas Høyrup Christensen

Bæredygtighed, det gode liv og arkitektur

Vand, lys, grønne områder og innovativ tænkning er nøgleelementer i Københavns arkitektoniske udvikling og en afgørende del af at opnå en kombination af bæredygtige tiltag og høj livskvalitet

Følg os på Instagram

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse