©  Foto:

Bistro Lupa

Hos Bistro Lupa  på Østerbro er bæredygtighed i fokus, retterne er veganske og de friske råvarer er lokalt produceret.

 

Bistro Lupa er ejet og startet op af australske Jeson Renwick, som også står bag de to succesrige veganske spisesteder Souls og Restaurant Ark. Lupa kan bedst beskrives som en moderne og lokal bistro, der lægger et kæmpe fokus på at skabe og opretholde en bæredygtig forretningsmodel. Fra menuen og ingredienserne til møblerne, porcelænet og arbejdsprocesserne på restauranten, så er alt planlagt med nøje omtanke for miljøet.

Maden er plantebaseret og kreeret udelukkende med sæsonbestemte råvarer fra lokale producenter eller på råvarer Lupa selv producerer. Med egen svampefarm (Funga Farm), et hold af ”foragers” ledt af den tidligere Noma-forager, Christina Rasmussen, samt køkkenchef, Brett Lavender, med over 20-års erfaring inden for international fine-dining, må det siges at intet overlades til tilfældighederne hos Bistro Lupa. Og det kan smages på maden, som er præget af perfekt balancerede smage og teksturer, og i sammenspil med det nøje udvalgte sortiment af naturvine og rækken af originale og fermenterede cocktails giver spisestedets gæster en fænomenal sanseoplevelse udover det sædvanlige.

Vi kan især anbefale at prøve Lupas ”Southern-fried-østershatte”, som er glaseret med røget chili glasur og de forskellige cocktails, der ikke indeholder nogle former for citrus, men i stedet er syrnet ved brug af fermenterede smage.