VisitCopenhagen
Royal lifeguards

Hold efterårsferie i København

Traditionen tro slår Københavns attraktioner og museer dørene op til en lang række særlige aktiviteter for børn og voksne i skolernes efterårsferie. Så hvis du skal besøge København sammen med familien i år, er efterårsferien et godt tidspunkt.

I denne guide får du masser af inspiration og vores anbefalinger til, hvad du bør opleve på din tur til København.

Liste
Kort

Besøg Nationalmuseets nye udstilling En Skat Til Danmark

Sammen med TV 2 har Nationalmuseet bedt danskerne om at finde skatte frem fra gemmerne fra de sidste 100 år. Ved hjælp af spektakulære - og hverdagsgenstande fortælles historien og vores hverdag og skelsættende begivenheder.

Giv dine børn en unik oplevelse i København

Efteråret er en af de bedste tidspunkter at opleve København. Her er vejret hverken for varmt eller for koldt, og pladsen er heller ikke for trang. Kort sagt har du alle de bedste muligheder for at give dig selv og dine nærmeste en unik oplevelse i København. Mulighederne er mange. Det eneste du skal gøre, er at vælge, hvad du gerne vil opleve først.  

Udforsk Københavns spændende historie

En god måde at opleve og introducere sine børn til Hovedstaden og hele Danmarks historier, er ved at besøge nogle af Københavns mange museer. Og i efterårsferien er der masser af særlige forestillinger med fokus på børn.

En af vores klare favoritmuseer at tage de helt små med på er Børnenes Museum på Nationalmuseet. Her kan du tage dine børn med til København i 1920’erne og give dem et indblik i, hvordan kårene var på den tid. Du kan også tage et sejlskib tilbage i tiden og opleve vikingetiden.

Som noget helt særligt er der også masser af særlige aktiviteter på museet i efterårsferien. En af dem er den helt særlige skatte- og runejagt, som børnene med garanti vil elske – og samtidig lære en masse af på en sjov og spændende måde.

Skattejagten er inspireret af ungdomsromanen ’Blodkongens datter’, der foregår i Danmark i 1100-tallet, hvor kongerne Svend, Knud og Valdemar kæmper om magten i Danmark. Og der er selvfølgelig en præmie for at løse skattejagten. Skattejagten starter 1. september og fortsætter året ud!

Oplev København under besættelsen på Frihedsmuseet

Et andet museum som særligt de lidt større børn (og deres forældre og bedsteforældre) vil finde særdeles spændende, er det nyåbnede FrihedsmuseetØsterbro. Her kan du og familien bogstaveligt talt gå under jorden og opleve tilværelsen i København under Anden Verdenskrig.

Her fortælles Københavns dramatiske historie med både videoer, billeder og lyd. Så bare rolig – det bliver ingen kedelig historietime - tværtimod. Dine børn kan komme helt tæt på både uniformer, våben, avisforsider og mange andre unikke genstande, som fortæller historierne fra en hel speciel periode i Danmarkshistorien.  Derudover kan de selv få lov til at sætte sig til rette i stolen og forsøge at aflytte telefoner, knække hemmelige koder og meget mere. Og når I kommer ud igen, ligger Kastellet kun et stenkast herfra, hvor børnene kan slå sig løs og få endnu mere af Københavns historie ind under huden.


Gå på opdagelse i den københavnske natur

Selvom København for mange besøgende er lig med storbyferie, så rummer naturen i og lige uden for byen faktisk også sjove oplevelser for børnene. Her kan de mindste slå sig løs i skønne grønne omgivelser. En helt særlig oplevelse finder du i de naturskønne områder på Københavns Vestegn, hvor du kan tage børnene med på opdagelse i naturområder, hvor seks gigantiske trækæmper lurer.

Træskulpturerne, der er lavet af kunstneren Thomas Dambo, er både betagende, imponerende og i øvrigt bygget udelukkende af genbrugsmateriale. Ret unikke og en tur til Vestegnen værd. Særligt på en flot efterårsdag. De Seks Glemte Kæmper skal nok fange dine børns interesse og sætte fantasien på overarbejde.

Med træskulpturerne som dine pejlemærker bliver jeres rejse ud i naturen både sjov, spændende og helt anderledes. Og bare rolig, selvfølgelig må der klatres på skulpturerne. Du kan være helt sikker på at komme hjem med masser af gode feriebilleder.

Få pulsen helt op på Naturlegepladsen i Valbyparken

En anden slags naturoplevelse vi varmt kan anbefale, findes på Valby naturlegeplads. Her mødes du af et bakkeformet landskab med masser af snoede stier, en landsby af pilehytter og flettede hegn. I andre områder vil du blive betaget af de mange vilde blomster mens andre dele af den store legeplads inviterer til leg i sandet og ikke mindst på den en snegleformede vold, der snor sig gennem legepladsens landskab. Du finder også klatrelandskaber, rebstiger og meget mere, som uden tvivl vil henrykke dine børn.

Her får både børn og voksne mulighed for at få pulsen helt op at ringe, imens I begiver jer igennem det skønne landskab. Hvis I skal besøge én legeplads i København, skal det næsten være den her.

Slap af med moderne børneteater

Efterårsferien byder også på masser af gode børnearrangementer i hele København.

En god, underholdende og ikke mindst afslappende oplevelse finder du på Det Lille Teater. Her kan du glæde dig til at opleve forestillingen ’Klar, Parat, Start’, der handler om fire venner, der beslutter sig for at rejse ud i verden sammen. Glæd dig til både at grine og klappe sammen med resten af familien.

Børnibyen.dk har også samlet en masse gode tips, hvis du er på udkig efter endnu mere inspiration til efterårsferie i København.

OBS: Husk at booke billetter i forvejen hvis det er muligt

På grund af de ekstraordinære omstændigheder med COVID19-situationen i Danmark, så anbefaler vi, at I booker jeres museums- og entrebilletter, inden I ankommer til København, hvis det er muligt.

På grund af COVID19 er de danske museer og kulturinstitutioner i et vist omfang begrænset med hensyn til kapacitet. Det betyder helt konkret, at mange museer kun må lukke et bestemt antal personer ind ad gangen.

Derfor er det nødvendigt at planlægge sin tur og sit besøg ekstra grundigt. I bør altid læse på det enkelte museum- eller kulturinstitutions hjemmeside for at se, om I kan booke en bestemt entretid, eller om der er frit fremmøde.

Gå på opdagelse med Copenhagen Card og få gratis entre og transport

Hvis du på forhånd har planlagt, hvor du skal hen, og hvad du skal opleve på din tur til København, så kan vi anbefale dig at bruge Copenhagen Card. Med Copenhagen Card får du både gratis entre til mere end 87 attraktioner, samt gratis offentlig transport med tog, bus og metro. Du kan også opnå rabat på en lang række cafeer og restauranter. Som voksen kan du have to børn i alderen 0-9 år med på dit kort og selve kortet sendes direkte til din smartphone. Det har aldrig været nemmere at besøge København.  

Copenhagen Card

Læs mere om Copenhagen Card