Royal lifeguards

Hold efterårsferie i København

Foto: Christian Lindgren

Traditionen tro slår Københavns attraktioner og museer dørene op til en lang række særlige aktiviteter for børn og voksne i skolernes efterårsferie. Så hvis du skal besøge København sammen med familien i år, er efterårsferien et godt tidspunkt.

I denne guide får du masser af inspiration og vores anbefalinger til, hvad du bør opleve på din tur til København.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Halloween i Tivoli
Foto: Anders Bøggild

Halloween i Tivoli

Hvert efterår bliver Tivoli forvandlet til et fortryllet Halloween-univers med hekse, græskar og lanterner.

Kom og oplev den uhyggeligt udsmykkede have, som traditionen tro har særlige Halloween akti...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Den Blå Planet, Danmarks Akvarium
Foto: Den Blå Planet

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Oplev en verdensomsejling under overfladen og kom helt tæt på majestætiske hammerhajer og elegante rokker i Nordeuropas største og mest moderne akvarium.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium har vand på...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Louisiana Børnehus - Åbne værksteder i tre etager
Foto: Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Børnehus - Åbne værksteder i tre etager

Lad børnene bruge deres fantasi og sanser i børnehuset på kunstmuseet Louisiana, hvor de kan boltre sig på et 500 m2 fristed i tre etager. Tegn, mal, modeller og gå kunstnere og arkitekter i bedene. D...

Læs mere

Københavns Kulturkvarter: 17 kulturinstitutioner inden for 10 minutter

Inden for 10 minutters gang, midt i hjertet af Indre By, udgør hele 17 museer og kulturinstitutioner Københavns Kulturkvarter og byens kulturelle centrum. Gå på opdagelse i Danmarks fortid, nutid og fremtid på en række af byens ældste og mest attraktive kulturinstitutioner.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Grøn oplevelseExperimentarium
Foto: David Trood

Experimentarium

Glem alt om kedelige museer, hvor man kun må kigge og ikke røre ved tingene. På Experimentarium i Hellerup er det lige omvendt – her SKAL du pille, røre, løbe, cykle, trykke, mærke og prøve alle udsti...

Læg til "Min rejse"
Frilandsmuseet
Foto: Brittany Overgaard

Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er et af de største og ældste udendørs museer i verden.

Læg til "Min rejse"
Amalienborg Slot
Foto: Wonderful Copenhagen

Amalienborg Slot

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
De Glemte Kæmper
Foto: © Thomas Dambo. Photo: Martin Heiberg

De Glemte Kæmper

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Arbejdermuseet
Foto: PR foto

Arbejdermuseet

Tæt på arbejderklassens hverdag gennem 150 år. 

I Arbejdermuseets gamle forsamlingsbygning fra 1879 kan du rejse tilbage til dine bedste- eller oldeforældres generations hverdag i centrum af Københav...

Læg til "Min rejse"
Naturlegepladsen i Valbyparken
Foto: Ursula Bach

Naturlegepladsen i Valbyparken

I Valbyparken i udkanten af København kan du finde Danmarks største naturlegeplads, hvor der er plads til en masse udendørs leg med udfordringer, der kan få pulsen op.

Området består af et organisk for...
Læs mere
Læg til "Min rejse"
Skydebanehaven
Foto: Ty Stange

Skydebanehaven

Godt gemt væk fra befærdede gader og storbyens larm finder du Skydebanehaven, der indbyder til sjov og leg for byens børn.

Midt på Istedgade finder du en 20 meter høj og 70 meter bred skydemur, der st...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg Slotsplads
Foto: Marc Skafte-Vaabengaard

Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg Slotsplads

Oplev royale traditioner helt tæt på med Den Kongelige Livgardes vagtskifte hver dag kl. 12:00.

Amalienborg er bl.a. kendt for Den Kongelige Livgarde. Hver dag kan du opleve gardernes vagtskifte. Liv...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Sømods Bolcher
Foto: Sebastian Himmelstrup

Sømods Bolcher

Besøg Sømods Bolcher i hjertet af København, og oplev på tæt hold det eneste sted i verden, hvor man stadig fremstiller bolcher som for 100 år siden.

Sømods Bolchers principper og traditioner starte...

Læs mere

Giv dine børn en unik oplevelse i København

Efteråret er en af de bedste tidspunkter at opleve København. Her er vejret hverken for varmt eller for koldt, og pladsen er heller ikke for trang. Kort sagt har du alle de bedste muligheder for at give dig selv og dine nærmeste en unik oplevelse i København. Mulighederne er mange. Det eneste du skal gøre, er at vælge, hvad du gerne vil opleve først.  

Udforsk Københavns spændende historie

En god måde at opleve og introducere sine børn til Hovedstaden og hele Danmarks historier, er ved at besøge nogle af Københavns mange museer. Og i efterårsferien er der masser af særlige forestillinger med fokus på børn.

En af vores klare favoritmuseer at tage de helt små med på er Børnenes Museum på Nationalmuseet. Her kan du tage dine børn med til København i 1920’erne og give dem et indblik i, hvordan kårene var på den tid. Du kan også tage et sejlskib tilbage i tiden og opleve vikingetiden.

Som noget helt særligt er der også masser af særlige aktiviteter på museet i efterårsferien. En af dem er den helt særlige skatte- og runejagt, som børnene med garanti vil elske – og samtidig lære en masse af på en sjov og spændende måde.

Oplev København under besættelsen på Frihedsmuseet

Et andet museum som særligt de lidt større børn (og deres forældre og bedsteforældre) vil finde særdeles spændende, er det nyåbnede FrihedsmuseetØsterbro. Her kan du og familien bogstaveligt talt gå under jorden og opleve tilværelsen i København under Anden Verdenskrig.

Her fortælles Københavns dramatiske historie med både videoer, billeder og lyd. Så bare rolig – det bliver ingen kedelig historietime - tværtimod. Dine børn kan komme helt tæt på både uniformer, våben, avisforsider og mange andre unikke genstande, som fortæller historierne fra en hel speciel periode i Danmarkshistorien.  Derudover kan de selv få lov til at sætte sig til rette i stolen og forsøge at aflytte telefoner, knække hemmelige koder og meget mere. Og når I kommer ud igen, ligger Kastellet kun et stenkast herfra, hvor børnene kan slå sig løs og få endnu mere af Københavns historie ind under huden.


Gå på opdagelse i den københavnske natur

Selvom København for mange besøgende er lig med storbyferie, så rummer naturen i og lige uden for byen faktisk også sjove oplevelser for børnene. Her kan de mindste slå sig løs i skønne grønne omgivelser. En helt særlig oplevelse finder du i de naturskønne områder på Københavns Vestegn, hvor du kan tage børnene med på opdagelse i naturområder, hvor seks gigantiske trækæmper lurer.

Træskulpturerne, der er lavet af kunstneren Thomas Dambo, er både betagende, imponerende og i øvrigt bygget udelukkende af genbrugsmateriale. Ret unikke og en tur til Vestegnen værd. Særligt på en flot efterårsdag. De Seks Glemte Kæmper skal nok fange dine børns interesse og sætte fantasien på overarbejde.

Med træskulpturerne som dine pejlemærker bliver jeres rejse ud i naturen både sjov, spændende og helt anderledes. Og bare rolig, selvfølgelig må der klatres på skulpturerne. Du kan være helt sikker på at komme hjem med masser af gode feriebilleder.

Få pulsen helt op på Naturlegepladsen i Valbyparken

En anden slags naturoplevelse vi varmt kan anbefale, findes på Valby naturlegeplads. Her mødes du af et bakkeformet landskab med masser af snoede stier, en landsby af pilehytter og flettede hegn. I andre områder vil du blive betaget af de mange vilde blomster mens andre dele af den store legeplads inviterer til leg i sandet og ikke mindst på den en snegleformede vold, der snor sig gennem legepladsens landskab. Du finder også klatrelandskaber, rebstiger og meget mere, som uden tvivl vil henrykke dine børn.

Her får både børn og voksne mulighed for at få pulsen helt op at ringe, imens I begiver jer igennem det skønne landskab. Hvis I skal besøge én legeplads i København, skal det næsten være den her.

Slap af med moderne børneteater

Efterårsferien byder også på masser af gode børnearrangementer i hele København.

Børnibyen.dk har også samlet en masse gode tips, hvis du er på udkig efter endnu mere inspiration til efterårsferie i København.

Gå på opdagelse med Copenhagen Card og få gratis entre og transport

Hvis du på forhånd har planlagt, hvor du skal hen, og hvad du skal opleve på din tur til København, så kan vi anbefale dig at bruge Copenhagen Card. Med Copenhagen Card får du både gratis entre til mere end 87 attraktioner, samt gratis offentlig transport med tog, bus og metro. Som voksen kan du have to børn i alderen 3-11 år med på dit kort og selve kortet sendes direkte til din smartphone. Det har aldrig været nemmere at besøge København.