VisitCopenhagen
MM/S Museet for Søfart i Helsingør nord for København

18 fede dagsture fra København

Der venter massevis af store oplevelser op langs kysten nord for København og i resten af regionen. Smuk natur, kultur og små og store attraktioner, som kan nås på en dagsudflugt med offentlig transport eller i bil.

Hvis din dagstur foregår med tog, skal du være opmærksom på, at der er igangsat særlige tiltag i togene for at imødekomme myndighedernes anbefalinger. Du kan læse mere om at rejse med tog i Corona-perioden her.

Liste
Kort
01

Kultur og historie i Hamlets hjemby, Helsingør

Helsingør er en kulturel kystby 50 minutters smuk togtur nord for København og oplagt som dagstur. Store attraktioner som Kronborg Slot og det relativt nye M/S Museet for Søfart er store trækplastre, men der er mange andre grunde til at opleve Hamlets hjemby.

Møns Klint in the beautiful region of South Sealand
03

Natur i verdensklasse

Smuk kystlinje, vild natur, dark sky og de imponerende kalkklinter som rejser sig lodret op ad havet. Få masser af inspiration til, hvorfor en dagstur sydpå til SydkystDanmark er en god tilføjelse til ferien i København.

Beautiful sandy beaches in North Sealand
05

Nordsjællands sandstrande

Langs kysten nord for Københavh ligger sandstrande side om side med ekstremt charmerende badebyder, som med god grund er blandt københavnernes egne weekend destinationer.

07

Oplev Arne Jacobsens arkitektur

Der er en helt særlig 1930'er i området omkring Bellevue Strand i Skovshoved, en kort afstikker nord for centrum. Det skyldes i høj grad Arne Jacobsen, som med sikker sans for stil- og formsprog står bag en række bygninger og vartegn i området. Tag på en guidet tur og få alle historierne om Danmarks vel nok mest berømte designer og arkitekt.

Hundested ferry | Daniel Rasmussen
09

De charmerende kystbyer

Som billedskønne perler på en snor ligger de gamle bade- og fiskerbyer på den nordsjællandske kyst. Her oser af sommercharme og byerne er oplagt udflugtsmål en enkelt dag fra København. Kombiner friske fiskefrikadeller og en is med en sejltur mellem Hundested og Rørvig.

Sagafjord Roskilde
11

Frokost på Roskilde Fjord

Tag ud på vandet og nyd en sejltur gennem Roskilde Fjord. Hvad der i 1950'erne var en norsk færge, er i dag blevet til en smuk sejlende restaurant. 

Trelleborg Viking fortress in West Zealand
15

Trelleborg Vikingeborg

Et af de steder, hvor vikingerne kan opleves på klods hold, er ved Trelleborg nær Slagelse, en times kørsel fra København.

Stand Up Paddling north of Copenhagen
16

Naturaktiviteter - fx på et SUP board på Mølleåen

I naturen omkring København er der mange gode muligheder for at røre sig (så du kan oparbejde en god appetit til en middag inde i København om aftenen). Stand Up Paddling er kun en af mange.

Cobblestone streets in Swedish Malmö close to Copenhagen
17

Shoppingtur til Malmö

En fordelagtig valutakurs, kort afstand med både bus, bil og tog samt spændende kultur og shopping. Der er masser af gode grunde til at tage et kort smut over Øresund til vores svensker naboer i kulturmetropolen Malmø.

Søger du mere inspiration til din tur?

Guide til Københavns museer
Art and culture strives in Copenhagen and Copenhagen Contemporary is one of the latest addition the wide-spanning pallette of cultural offerings.
Danske modebutikker der er et besøg værd
WOOD WOOD Frederiksberg | WOOD WOOD PR
Bydelsguides: Gå på opdagelse i hele København
La Banchina | Daniel Rasmussen
8 hyggelige steder hvor du kan spise i stearinlysets skær
Il Buco candlelight | Daniel Rasmussen