Gå til indhold

19 fede dagsture fra København

Foto: Rasmus Hjortshøj

Der venter massevis af store oplevelser op langs kysten nord for København og i resten af regionen. Smuk natur, kultur og små og store attraktioner, som kan nås på en dagsudflugt med offentlig transport eller i bil.

Hvis din dagstur foregår med tog, skal du være opmærksom på, at der er igangsat særlige tiltag i togene for at imødekomme myndighedernes anbefalinger. Du kan læse mere om at rejse med tog i Corona-perioden her.

Liste
Kort
01

Kultur og historie i Hamlets hjemby, Helsingør

Helsingør er en kulturel kystby 50 minutters smuk togtur nord for København og oplagt som dagstur. Store attraktioner som Kronborg Slot og det relativt nye M/S Museet for Søfart er store trækplastre, men der er mange andre grunde til at opleve Hamlets hjemby.

Læs mere
Kayaking at Bellevue
Foto: Jacob Lisbygd
02

Nord for København

Nord for København findes skønne naturområder og en vidunderlig kystlinje. På trods af sin korte afstand til byen (mindre end 20 minutter med tog fra en af Københavns mest centrale stationer) er områderne nord for København en enestående kontrast til byens pulserende liv.

Læg til "Min rejse"
Skovtårnet - Camp Adventure
Foto: Destination SydkystDanmark
03

Skovtårnet - Camp Adventure

Sjællands nye vartegn: Skovtårnet ved Camp Adventure – en oplevelse i særklasse med et helt særligt og majestætisk syn ud over Sydsjælland.

Læs mere
Foto: Emilie Ristevski @helloemilie
04

Natur i verdensklasse

Smuk kystlinje, vild natur, dark sky og de imponerende kalkklinter som rejser sig lodret op ad havet. Få masser af inspiration til, hvorfor en dagstur sydpå til SydkystDanmark er en god tilføjelse til ferien i København.

Læs mere
05

Lyngby-Taarbæk: Naturoplevelser og små perler lige uden for København

Som et grønt og oplagt udflugtsmål for en dagstur ligger Lyngby-Taarbæk en 20 minutters tur med S-toget fra Københavns Hovedbanegård. Udover de kendte fyrtårne som Bakken og Dyrehaven, er der mange andre natur- og kulturoplevelser. Se dem her.

Læs mere
06

Nordsjællands sandstrande

Langs kysten nord for Københavh ligger sandstrande side om side med ekstremt charmerende badebyder, som med god grund er blandt københavnernes egne weekend destinationer.

07

8 måder at nyde livet i strandbyen Hornbæk

Hornbæk er gammeldags badebyscharme, hvor livet leves ved og på vandet. Udforsk smuk kystnatur, spis dig mæt i havets delikatesser og slut dagen af i ren idyl på et badehotel af en anden tid.

Læg til "Min rejse"
Eremitageslottet
Foto: Wonderful Copenhagen
08

Eremitageslottet

Kongelig historie og smuk udsigt midt i Dyrehaven.

På en bakketop i Dyrehaven ligger kongernes jagtslot med udsigt til Øresund, trækroner og et vidtrækkende jagtlandskab.

Slottet, der blev opkaldt e...

Læs mere
09

Oplev Arne Jacobsens arkitektur

Der er en helt særlig 1930'er i området omkring Bellevue Strand i Skovshoved, en kort afstikker nord for centrum. Det skyldes i høj grad Arne Jacobsen, som med sikker sans for stil- og formsprog står bag en række bygninger og vartegn i området. Tag på en guidet tur og få alle historierne om Danmarks vel nok mest berømte designer og arkitekt.

Læs mere
Frilandsmuseet | Nationalmuseet PR
Foto: Nationalmuseet PR
10

Lær om livet dengang vi var bønder

Frilandsmuseet lige nord for København er et af de største og ældste åbne museer i verden. Museet huser mere end 50 originale gårde, møller og huse fra perioden 1650-1940. Her kan du gå på oplevelse og lære mere om forskellen på rig og fattig - fra de velhavende bønder på herregården til de fattige i fattighuset.

Læs mere
11

De charmerende kystbyer

Som billedskønne perler på en snor ligger de gamle bade- og fiskerbyer på den nordsjællandske kyst. Her oser af sommercharme og byerne er oplagt udflugtsmål en enkelt dag fra København. Kombiner friske fiskefrikadeller og en is med en sejltur mellem Hundested og Rørvig.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Louisiana Museum of Modern Art - International kunst ud til Øresund
Foto: Kim Hansen | Louisiana Museum of Modern Art
12

Louisiana Museum of Modern Art - International kunst ud til Øresund

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum og et absolut fyrtårn blandt attraktioner i Danmark. Her spiller kunst, natur og arkitektur sammen i en total oplevelse, der til...

13

Frokost på Roskilde Fjord

Tag ud på vandet og nyd en sejltur gennem Roskilde Fjord. Hvad der i 1950'erne var en norsk færge, er i dag blevet til en smuk sejlende restaurant. 

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Frederiksborg Slot | Nationalhistorisk Museum
Foto: Ann Jørgensen
14

Frederiksborg Slot | Nationalhistorisk Museum

Frederiksborg Slot i Hillerød er en eventyrlig oplevelse, som ingen børn eller voksne bør gå glip af. Det smukke renæssanceslot er bygget på tre små øer i Slotssøen, i hvis blanke overflade de mange t...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Caféen på  ARKEN Museum for Moderne Kunst i Ishøj.
Foto: -
15

Ishøj: Kultur helt ude på kysten

Ishøj ligger kun 17 minutter med S-toget fra Københavns Hovedbanegård, og især ARKEN Museum for Moderne Kunst gør byen ved stranden en smuttur værd. Udover kunst i absolut topklasse får du i kystbyen sydpå også en hyggelig marinastemning og smuk natur.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
M/S Museet for Søfart
Foto: Thijs Wolzak
16

M/S Museet for Søfart

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligger i smukke, maritime omgivelser på Kulturhavn Kro...

Foto: Daniel Rasmussen
17

Trelleborg Vikingeborg

Et af de steder, hvor vikingerne kan opleves på klods hold, er ved Trelleborg nær Slagelse, en times kørsel fra København.

Læs mere
18

Naturaktiviteter - fx på et SUP board på Mølleåen

I naturen omkring København er der mange gode muligheder for at røre sig (så du kan oparbejde en god appetit til en middag inde i København om aftenen). Stand Up Paddling er kun en af mange.

Læs mere
Foto: Thomas Høyrup Christensen
19

Shoppingtur til Malmö

En fordelagtig valutakurs, kort afstand med både bus, bil og tog samt spændende kultur og shopping. Der er masser af gode grunde til at tage et kort smut over Øresund til vores svensker naboer i kulturmetropolen Malmø.

20

Oplev de ægte vikingeskibe

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du opleve de fem 1000-år gamle originale skibsfund fra vikingetiden samt en flåde af genskabte vikingeskibe, der kan opleves i museumshavnen. Besøg Vikingeskibsmuseet og lær om vikingernes skibe og nordiske bådebygnings traditioner.

Læs mere

Søger du mere inspiration til din tur?

Glyptoteket - Vinterhaven
Guide til Københavns museer
WOOD WOOD Frederiksberg | WOOD WOOD PR
Danske modebutikker der er et besøg værd
Cykler ved søerne
Bydelsguides: Gå på opdagelse i hele København
Il Buco candlelight | Daniel Rasmussen
8 hyggelige steder hvor du kan spise i stearinlysets skær

Get Social: