©  Foto:

Amarminoen: 27 km vandre- og cykelrute

Som en lille bid af udenlandske himmelstrøg, giver Amarminoen dig en ganske særlig naturoplevelse. Den smukke vandrerute på Amager har siden 2020 været populært blandt både lokale og turister. 

27 km vandrer- og cykelrute fra Ørestad gennem Naturpark Amagers smukke natur med slut i idylliske Dragør på spidsen af Amager.

De færreste tænker måske spektakulære naturoplevelse i sammenhæng med en københavnerferie, men det ændrer Amarminoen måske på. Ruten åbnede i sommeren 2020, som et tilbud til lokale og besøgende om at opleve den særlige natur. Og overnatte i shelter undervejs, hvis man vil have den fulde naturoplevelse.

Følg de særlige markeringer med den grønne dråbe, som starter tæt på DR-Byen. Det kan anbefales at dele turen op og overnatte på en af de mange lejerpladser.

Du kan opleve på Amarminoen

På Amager Fælled og i Ørestad er naturen helt tæt på byen og Kalvebod Fælled møder du det internationale fuglereservat og Danmarks største selvsåede birkeskov.

Helt mod syd vokser den lyse skov Kongelunden, og ved Dragør møder du sydamagers uspolerede kystlandskaber og lavbundede havområder.

Naturpark Vestamager er 10 gange så stor som Central Park i New York, og er hjemsted for 1.200 køer, hjorte og heste, som sørger for, at skoven ikke breder sig for meget. Derudover er området værdifuldt levested for insekter, tudser, frøer og salamandre, blandt andet fordi her hverken sprøjtes eller gødes.