©  Foto:

Københavns Havn

Københavns Havn tæller både Nordhavn, Sydhavn og Inderhavn.

I havneområderne er der alt fra lystbåde over havnebade til topattraktioner, og året igennem bliver der afholdt forskellige arrangementer.  

Nordhavn

Nordhavn er placeret tæt ved Østerbro. Havnen er Nordeuropas største byudviklingsprojekt, hvor der skal udvikles en hel ny bydel. 

I dag byder Nordhavnen på mange forskelligartede oplevelser. For eksempel er der den gamle Fiskerihavn, hvor man kan være heldig at købe friskfanget fisk tidligt om morgenen. Husk kontanter. 

Kulturhavn Docken bliver der afholdt  koncerter,teaterforestillinger, fester og meget andet.
 
Svanemøllehavnen er Danmarks største lystbådehavn og også hjemsted til Cafe Sundet, hvor man kan nyde maden og udsigten over Øresund.  

DFDS Terminalen ligger også i Nordhavn, hvorfra turene til og fra Oslo, ligesom øvrige og større krydstogtsskibe ligger til her. 

Inderhavnen

Inderhavnen strækker sig fra Nordre Toldbod til Langebro. Hos Seaside Toldboden, kan du nyde deres økologiske mad. Som navnet antyder, er Inderhavnen den mest centralt beliggende del af Københavns Havn. Det er her havnerundfarterne sejler rundt og her, de mest kendte havneattraktioner, som Den Lille Havfrue, Gefionspringvandet og Amalienborg findes. 
 
Inderhavn tæller også Nyhavn, der er berømt og berygtet for sine mange beværtninger. Ligesom Operaen, Skuespilhuset og Den Sorte Diamant også hører til området. 

Sydhavnen

Sydhavnen er den sydligste del af Københavns Havn og et område, der inden for de seneste år har fået et betydeligt løft. Her findes roklubber, bådklubber, havnebade og meget andet. 

Havnebadet Islands Brygge ligger lige akurat syd for Langebro og hører derfor med til Sydhaven. Her samles hver sommer et stort antal vandglade københavnere og turister for at nyde en svømmetur i det rene havnebassin. I 2011 fik området endnu et havnebad, da Koralbadet blev indviet. 

Shoppingcenteret Fisketorvet ligger også i Sydhavnen. Ligesom kanalbyen Sluseholmen og natur- og kolonihusområdet Nokken hører til Sydhavnen.