Spis som en lokal: En kulinarisk tur rundt i verden på Frederiksberg

Foto: Mellanie Gandø

Hvor finder du de bedste spisesteder i København? Fra Michelin-restauranter til bagerier i verdensklasse og toscanske spisesteder – på Frederiksberg kan du smage på hele verden.

Men først kaffe. Denne sætning er kendt i hele verden. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan forkæle dine smagsløg med en skøn cappuccino og en lækker kage, så må du bare besøge Hart. Bageriet blev åbnet af Michelin-kok og medejer af Noma René Redzepi og Richard Hart i 2018. Siden da har utallige lokale og gæster stået i kø for at prøve bageriets fantastiske udvalg af kager og brød. Der er kun et par enkelte siddepladser udenfor, så du kan også vælge at nyde din kaffe og croissant på en hyggelig bænk eller park i nærheden.

The brand is recognized as one of the godfathers of third-wave coffee in Scandinavia

Foto:Mellanie Gandø

Hvis du er kaffeelsker, er Coffee Collective på Godthåbsvej også et must. Brandet er førende inden for Third Wave-kaffe i Skandinavien, og selvom du kan finde deres kaffebarer i hele byen, vil de lokale mene, at risteriet på Frederiksberg er stedet over dem alle. Butikken byder på et fantastisk udvalg af bagværk fra deres eget bageri samt alle de kaffesorter, som hjertet begærer.

Morgenmad til hele dagen

Hvis du har lyst til en mere fyldig morgenmad, vil de lokale anbefale Polly på Gl. Kongevej. Restauranten åbnede i 2019 og er på den korte tid blevet et ikonisk spisested på Frederiksberg. Med et udvalg af franske klassikere til morgenmad og moderne retter fra hele verden til aften er stedet en fantastisk heldagsrestaurant.

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

Hvis du gerne vil have den klassiske franske bistro-oplevelse, kan Sokkelund i Smallegade tilbyde et bredt udvalg af bistro-klassikere fra tidlig morgen til sen aften. Her kan du nyde en lækker espresso og sprøde croissanter i en hyggelig bistro-inspireret atmosfære, der minder om Paris.

En smag af Toscana

I hjertet af Frederiksberg finder du den italienske restaurant Circolo. Restaurantens ejer, Philip Skovgaard, er kendt for at have skabt nogle af de bedste restauranter i byen, og denne skønne perle er ingen undtagelse. Med inspiration fra det norditalienske køkken byder restauranten på pasta, fisk og mange andre italienske delikatesser. Vi anbefaler, at du bestiller bord på forhånd, da der er stor rift om bordene om aftenen, hvor både lokale og turister gerne vil nyde det nok bedste toscanske måltid i byen.

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

For nearly two decades, the restaurant has been one of the gastronomical pillars on the Danish restaurant scene.

En plads i Michelin-guiden

Frederiksberg har selvfølgelig også sin egen Michelin-restaurant. Går du en tur op ad Vesterbrogade, finder du Formel B. I næsten to årtier har restauranten været en af de gastronomiske grundpiller på den danske restaurantscene. Mandag til lørdag byder restauranten gæsterne på en fantastisk menu med fem eller syv retter. Som på enhver anden gourmetrestaurant er retterne ikke kun fantastisk lækre, men også smukt dekoreret med flotte detaljer, så du bliver glad i både munden og øjnene. 

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

Hvad med en drink til at starte eller slutte aftenen med?

Hvis du er til naturlige vine, må du bare besøge Botti. Den lille vinbar, flaskebutik og spisested, som er skabt af sommelier Bo Brattlan og madentreprenør Claus Meyer (også kendt som foregangsmanden for Det Nordiske Køkken), er et paradis for enhver vinkender, som kun går efter det bedste. Her kan du nyde vin på glas og en nøje afstemt menu med lækre snacks. Det er det perfekte sted at tilbringe en hyggeaften, men også hvis du bare trænger til et lille glas før middagen.

Foto:Mellanie Gandø

En anden lokal klassiker er Gensyn. Baren kombinerer det bedste fra den danske bodega-tradition med eksklusive cocktails og ligger et stykke fra Godthåbsvej. Det perfekte sted, hvor du også kan nyde en velskænket klassisk eller lokalbrygget øl på fad.  

På Frederiksberg kan du både nyde en lækker morgenmad, frokost, middag og fantastiske drinks. Og det bedste af det hele? De ligger alle i nærheden af hinanden. Så du kan bruge mindre tid i trafikken og mere tid på spiseoplevelser.

Foto: Mellanie Gandø
Foto: Mellanie Gandø

Spis som en lokal: En kulinarisk tur rundt i verden på Frederiksberg

Se mere af Frederiksbergs kulinariske side

De 10 bedste spise- og drikkesteder på Frederiksberg

Få et overblik over nogle af vores favorit spisesteder og barer på Frederiksberg

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Hart Bageri
Foto: Martin Heiberg

Hart Bageri

Inden Richard Hart åbnede bageri i eget navn, mestrede han kunsten at bage brød og bagværk til fulde som bager på Noma.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Polly
Foto: Daniel Rasmussen

Polly

Polly er en heldagsrestaurant I hjertet af Frederiksberg.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Circolo
Foto: Daniel Rasmussen

Circolo

Smag på Middelhavets lækkerier på Circulo, Frederiksbergs toscanske restaurant, der serverer autentiske antipasti, håndlavet pasta og kød, fisk og skaldyr tilberedt på kulgrill.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Botti
Foto: Mellanie Gandø

Botti

Ekspertise og smag forenes hos Frederiksbergs bedste vinbutik og bar. Botti har specialiseret sig i italiensk vin, og der serveres også traditionel italiensk mad.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Formel B
Foto: Jonas Buhr

Formel B

Nyd en Michelin-stjernet madoplevelse i hjertet af Frederiksberg på Formel B - en moderne restaurant, hvor smag, kvalitet og god mad går hånd i hånd.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Gensyn Bar
Foto: Daniel Rasmussen

Gensyn Bar

En enkel og “neighbourhood bar” på Frederiksberg, hvor uformel hygge går hånd i hånd med velmiksede cocktails og gode øl.

I en tidligere brun bodega på en ganske gennemsnitlig hjørneejendom på Freder...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Sokkelund
Foto: Martin Heiberg

Sokkelund

Sokkelund er et lokalt brasserie på det centrale Frederiksberg med en indbydende og venlig atmosfære, hvor der serveres et bredt udvalg af mad og drikkevarer fra morgen til sen aften.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Granola
Foto: Ty Stange

Granola

Granolas flotte skilt på Værnedamsvej viser vej ind til det stemningsfulde lille baghus, hvor kaffebaren holder til.

Her kan du få friskbrygget kaffe, kvalitets-flødeis, Summerbird-chokolader og milks...
Læs mere
Læg til "Min rejse"
Mêlée
Foto: Simon Bang

Mêlée

Restaurant Mêlèe er et lille hyggeligt spisested på Mondæne Frederiksberg.

Der er en afslappet stemning hos restaurant Mêlèe, hvor maden er tidsløs og traditionel samtidig med, at der er plads til at ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Fasangården
Foto: Marie Louise Munkegaard

Fasangården

Beliggende i Frederiksberg Have byder restaurant Fasangården på en tidløs elegance. Der serveres fascinerende, ærlig og jordnær mad med et moderne twist. Uanset om du spiser indendørs eller i den char...

Læs mere