©  Foto:

Kulturhavn Kronborg i Helsingør

Helsingør Havn, også kendt som Kulturhavn Kronborg, er bindeleddet mellem Kronborg Slot og Helsingør By.

Kulturhavn Kronborg åbner Helsingør by op ud mod vandet og forbinder byen med UNESCO verdensarvsslottet Kronborg og dets bastioner.

Havnen er et internationalt kulturområde, der fremhæver Kronborgs enestående beliggenhed ved kanten af Øresund. Samtidig forbinder havnen Helsingør By med slottet og åbner byen op mod vandet. Det sker via Værftspladsen og den udvidede Kongekaj.

Området huser også kulturcentret Kulturværftet og M/S Museet for Søfart, Værftsmuseet og Værftets Madmarked.

En moderne havn

Kulturhavn Kronborg bruges af borgere og gæster – både til arrangementer så som koncerter eller friluftsteater, men området indbyder også til en rask gåtur ved vandet eller til at nyde en stille is i solen.

Festivaller og store koncerter

Hver sommer bliver der, udover talrige koncerter og udendørsarrangementer, også afholdt Shakespeare Festival på havnen og langs Kronborgs forsvarsværker. Helsingør Havn er moderniseret og tiltrækker nu både sejlende turister og museumsskibe som pryder havnen.

Kulturhavn Kronborg er fundamentet for udviklingen af kultur- og friluftslivet i Helsingør Kommune samtidig med, at projektet styrker Kronborgs position på UNESCOs Verdensarvsliste.

Bag om

Kulturhavn Kronborg er realiseret i et partnerskab mellem Realdania, Helsingør Kommune og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det er sket i et samarbejde med landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen. Kulturhavn Kronborg blev officielt indviet d. 25. maj 2013.