15 af Københavns bedste italienske restauranter

Foto: Mellanie Gandø

København har et imponerende stort udvalg af fantastiske restauranter fra hele verden. Og selvfølgelig er et af de mest elskede og klassiske køkkener også rigt repræsenteret her i hovedstaden.

Det er faktisk noget nær umuligt at lave en liste over top-10 italienske restauranter i København, så vi har smidt et par ekstra i puljen, og zoomer her ind på nogle af byens bedste. 

Udover både sprøde og saftige pizzaer (eller 'pizze') om man vil, er København spækket med autentiske italienske restauranter, trattoriaer og osteriaer til både hverdag og en romantisk lørdag aften. Uanset anledningen og selskabet kan du på disse steder være sikker på at opleve italienernes karakteristiske  kompromisløse kærlighed til råvarer, smag og traditioner - men også til nye, spændende retter og kombinationer, som fx. har bragt Brace til tops.   

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
[DELETED] Brace
Foto: Letizia Cigliutti
01

[DELETED] Brace

I hjertet af København, bag et lille plankeværk, finder du en ny nordisk italiener.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
SURT
Foto: Daniel Rasmussen
02

SURT

Hos SURT tager de surdejsbølgen til nye højder, og serverer lækre, sprøde stenovnspizzaer.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
FAMO METRO
Foto: Daniel Rasmussen
03

FAMO METRO

Fabbio Mazzons lokale, italienske restaurant Famo Metro ved Østerbro i København er nede-på-jorden og tro mod det italienske osteriatradition.

Her kan du med ro i sindet stole på kokkene og tjenerne,...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Mangia
Foto: Magnus Omme
04

Mangia

I Bagerstræde på Vesterbro ligger den klassiske italienske restaurant, Mangia. Her kan du nyde den lækreste håndlavede pasta, dejlig italiensk vin og uformel, hyggelig stemning.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Hos Fischer
Foto: Hos Fischer
05

Hos Fischer

Spis autentisk og simpel italiensk mad i det lille trattoria Hos Fischer på Østerbro i København.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Spaghetteria
Foto: PR Photo
06

Spaghetteria

Hip og enkel no-nonsense italiener tæt på Københavns Hovedbanegård.

Spaghetteria er en klassisk italiensk restaurant i Københavns centrum. De serverer klassisk italienske retter bestående af 5 antipa...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
[DELETED] CICCHETTI
Foto: Mellanie Gandø
07

[DELETED] CICCHETTI

Gemt væk under den blå- og hvidstribede markise på Nørrebrogade 56 finder du CICCHETTI. En utrolig stilfuld restaurant der serverer noget af den bedste italienske mad, som du kan opstøve på Nørrebro.

...
Læs mere
Læg til "Min rejse"
Enomania
Foto: PR Photo
08

Enomania

Forestil dig en cremet risotto med jordskokker, hjemmelavet italiensk pølse og pecorino-ost og et glas stor, italiensk rødvin. Det er Bib Gourmand-restauranten Enomania på Vesterbrogade i København.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
[DELETED] Ché Fè
Foto: Pr Photo
09

[DELETED] Ché Fè

Tæt på Marmorkirken og et stenkast fra Kongens Have ligger den økologiske restaurant Ché Fè, der har papir på at være Nordens førende spiseted for italiensk økologi.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Barabba
Foto: Wonderful Copenhagen
10

Barabba

Smagfuld italiensk mad serveret til sent.

Hos Barabba kan du spise lækker italiensk mad, som omfavner køkkenets mangfoldighed. Barabbas køkken holder åbent helt til kl. 02.00, så det er et perfekt st...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Public
Foto: Twig and Turtle Photography
11

Public

Tag på en kulinarisk rejse gennem Italien.

Hos Public er det at spise en social oplevelse. Derfor består restaurantens menu ikke af de traditionelle primi, secondi og dolce. I stedet tilbyder restaur...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Italo Disco
Foto: Wonderful Copenhagen
12

Italo Disco

Italienske klassikere, som vor mama ville have lavet dem, danner base for en enkel, men skarp menu fyldt med kærlighed til traditionerne.

På det hippe Vesterbro finder du Italo Disco. Et trattoria, ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
[DELETED] ramonto
Foto: Wonderful Copenhagen
13

[DELETED] ramonto

Italiensk middag på toppen af Carlsberg Byen.

Tramonto kombinerer lækker mad med en temmelig spektakulær udsigt. Restauranten ligger på toppen af det nye Hotel Ottilia, og stedet har derfor en fantas...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
[DELETED] UNDICI
Foto: Martin Heiberg
14

[DELETED] UNDICI

Nyd italienske specialiteter med en Aperol Spritz og udsigt over kanalerne.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Il Buco
Foto: Il Buco
15

Il Buco

Hos Il Buco oplever du en kompromisløs tilgang til ansvarlighed og ærlige råvarer, og en stor kærlighed til små, lokale, danske producenter – både når det kommer til økologiske råvarer og ren vin.

Læs mere

Italiensk er så meget mere end pizza

Én ting som de fleste mennesker kan blive enige om, er den uendelige kærlighed til pizza – en sand italiensk favorit. Pizza er noget ganske særligt og kan gøre os glade på selv den mest triste regnvejrsdag. Italiensk mad er dog meget mere end pizza og byder på mange skønne retter, der kan få din mund til at løbe i vand.

Det italienske køkken i København byder på et spændende udvalg i verdensklasse, som du med garanti vil blive imponeret over.

Stil den lille italienske sult på Cicchetti

I København bliver italiensk serveret på utællelige måder, og du kan sagtens spise genkendelig italiensk mad, som alligevel formår at overraske. Hvis du vil prøve den moderne version af italiensk mad, bør du overveje at besøge Cicchetti midt i Nørrebros livlige gader, som er fuld af af kultur og inspiration.

Midt på Nørrebrogade, et stenkast fra Dronning Louises bro, finder du denne lille italienske perle. Det særlige ved Cicchetti er deres fokus på at lave små, lækre retter med masser af smag. Det er næsten som at spise italienske tapas. Fokusset på få ingredienser i hver ret er med til at give en kraftfuld og unik smagsoplevelse.

Gemt væk under en blå- og hvidstribet markise på Nørrebrogade 56 finder du CICCHETTI. En utrolig stilfuld restaurant der serverer noget af den bedste italienske mad, som du kan opstøve på Nørrebro.Foto:-

Lækre italienske retter med et dansk twist

Et andet godt sted at gå på opdagelse i det italienske køkken er på restaurant ScarpettaIslands Brygge.

På restaurant Scarpetta får du det bedste fra det danske og det italienske køkken på en gang. Her får gamle italienske retter nyt liv med moderne skandinaviske ingredienser, der giver madoplevelsen en ekstra dimension.  Her er det dog ikke kun maden, der er god. Det samme gælder udsigten, da restauranten ligger lige ud til vandet. Bedre bliver det ikke på disse kanter.

Prøv en af verdens bedste pizzaer midt på Nørrebro

Selvom vi startede med at sige, at det italienske køkken er meget mere end pizza, så kommer vi ikke udenom de mange lækre italienske pizzarestauranter i København. En af dem som vi bare må nævne, er BæstNørrebro.

På Bæst kan du bestille lækre og moderne pizzaer. Bæst er af både The Guardian og organisationen Top 50 Pizza blevet kåret som henholdsvis den ottende og tredje bedste pizza i verden. Bag komfuret og foran stenovnen er det Michelin-kokkene Christian Puglisi og Kim Rossen, der sætter tempoet og skaber stemningen i restauranten.

Bæst fremstiller selv deres egen mozzarellaost i deres eget lille mikro-ostemejeri over restauranten og ingredienserne i restauranten er selvfølgelig økologiske. Glæd dig til at sætte tænderne i en af byens absolut bedste pizzaer!

Italiensk mad med prikken over i’et

Det italienske køkken i København behøver dog ikke kun at være enkelt og rustikt. Du kan også finde masser af high-end italienske restauranter, der går hele vejen for at give sine gæster en eksklusiv madoplevelse.

Vil du prøve en helt særlig menu med specialiserede vine og opleve et spisested, der sætter prikken over i’et i ’italiensk mad’, så bør du overveje at booke bord hos San Giorgio, der ligger et stenkast fra Nørreport station.

Restauranten er både i 2018, 2019 og 2020 blevet kåret til en af de bedste italienske restauranter i København af den italienske guide Gambero Rosso Her får du en ægte gourmetoplevelse, du næppe vil glemme lige foreløbig.

Denne oversigt er ikke udtømmende, og der kommer løbende nye ansigter til. Udover de ovenstående italienske spisesteder, kan vi også anbefale Mangia, Italo Disco og Bevi Bevi, som alle har adresse på Vesterbro samt Nørrebros Il Corvino, og Bar Pasta. Og så selvfølgelig Indre Bys gamle dame, La Vecchia Signora samt Rufino Osteria på Christianshavn.