Top 10 billige oplevelser i København

Som alle andre hovedstæder har København lidt af hvert. Også billige oplevelser som er både spændende og har wow-faktor, uden at de koster alverden. Se også guiden til gratis oplevelser i København og overvej at købe et Copenhagen Card, som giver fri adgang til en lang række attraktioner.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
CopenHill
Foto: Wonderful Copenhagen
01

CopenHill

Københavns futuristiske skibakke på toppen af  det nye forbrændingsanlæg på Amager.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Havnebussen
02

Havnebussen

Hop ombord på de miljøvenlige, eldrevne havnebusser og sejl gennem Københavns havn på en almindelig busbillet.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Netto-bådene
Foto: Ty Stange
03

Netto-bådene

Sæt dig til rette i en af de blå Netto-Både, oplev København fra søsiden og nyd byens smukke seværdigheder, som guiden fortæller om, mens I sejler forbi. Der guides både på dansk, engelsk og tysk.

Tu...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Absalon
Foto: Giuseppe Liverino
04

Absalon

Absalon er din udvidede dagligstue. Din morgenmadscafé, dit kaffested, din lokale bar og dér, hvor du spiser sammen med 180 andre mennesker fra hele byen - hver dag

Det legesyge folkehus på Sønder ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Rundetaarn
Foto: Wonderful Copenhagen
05

Rundetaarn

Christian IV og Tycho Brahes Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatorium.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Huset-KBH
Foto: Diana Sigfusson
06

Huset-KBH

Huset KBH er Danmarks første og største kulturhus, der giver plads til både musik, ord, film og teater.

Huset KBH, der tidligere hed Huset i Magstræde, fungerer som en kreativ ramme for kulturelle ild...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Vor Frelsers Kirke
Foto: Martin Heiberg
07

Vor Frelsers Kirke

Siden tårnets indvielse i 1752 har det været yderst populært at gå de 400 trin op til toppen, hvor Frelsermanden på sin globus skuer sejrssikkert udover Dronningens København.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Thorvaldsens Museum
Foto: Thorvaldsens Museum
08

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum er en oase i hjertet af København. Siden museet åbnede i 1848, som Danmarks første museum, har det budt på kunst- og arkitekturoplevelser i særklasse.

Museet er dedikeret til den...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Botanisk Have
Foto: Daniel Rasmussen
09

Botanisk Have

Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med stenhøje, gamle rosensorter, stauder, danske og internationale planter og over 100 år gamle træer. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf...

Læg til "Min rejse"
Medicinsk Museion
Foto: Medicinsk Museion
10

Medicinsk Museion

Medicinsk Museion har til huse i det tidligere Kgl. Kirurgiske Akademi fra 1787 og udstiller en række emner fra medicinens historie: epidemier, røntgen, hospitalsvæsen, apotek, kirurgi, anatomi, psyki...

Læg til "Min rejse"
Den Frie Udstillingsbygning
Foto: Wonderful Copenhagen
11

Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Udstillingsbygning er et must see i København for alle interesserede i kunst og arkitektur.

Den Frie er et af de ældste og mest traditionsrige udstillingssteder for samtidskunst i Danmark, o...

Læs mere

Oplev København på cyklen

Vil du opleve København på egen hånd og komme hurtigt fra sted til sted, så bør du overveje at leje en bycykel. Du finder bycyklerne over hele byen. For at leje en cykel følger du blot retningslinjerne på tabletten, som sidder på cyklen – det er meget enkelt. København har masser af seværdigheder, som du nemt kan cykle til og fra på kort tid. Du kan således hurtigt opleve både Rundetaarn, Kongens Nytorv, Marmorkirken, Amalienborg, Operaen og Refshaleøen på samme tur. Udover at få en masse motion sparer du både tid og penge, sammenlignet med, hvis du vil rundt i byen via bus eller metro.  

Sejl dig igennem København

En anden billig måde at opleve København på, er ved at tage en guidet tur rundt i København med Netto-bådene. På din tur vil du blandt andet sejle forbi Holmen som var Københavns flådestation i mere end 300 år. Her finder du i dag Den Danske Filmskole, Musikkonservatoriet, Marinestationen og meget mere.

Skal sejlturen foregå under jorden skal du booke en billet til Cisternerne som ligger på Frederiksberg, tæt på Zoologisk Have. Cisternerne er et vandreservoir fra 1859 og har i sin tid forsynet hele København med rent drikkevand. I 1981 blev de dog tømt for vand og er i dag en del af Frederiksbergmuseerne, hvor du kan opleve forskellige kunstudstillinger og events.

Kom tæt på de lokale københavnere

Er du nysgerrig på den københavnske befolkning skal du en tur forbi folkehuset AbsalonVesterbro. Denne store sal fungerer som en udvidet dagligstue, hvor der er plads til alle. Her er der budgetvenlig fællesspisning ved langborde, brætspil, bordtennis, banko om torsdagen, fest i weekenden og meget mere. På Absalon er der altid gang i den, og vil du hygge dig sammen med hovedstaden indbyggere. vil du med sikkerhed gøre det her.

Absalon | Daniel Rasmussen

Der er fællesspisning i folkehuset Absalon hver dag kl. 18. Foto:Daniel Rasmussen

Oplev Københavns skyggeside på Vesterbro

En sidste meget special måde at opleve København på finder du på Vesterbro i form af Gadens Stemmer. Med Gadens Stemmer kan du få et indblik i, hvordan det er at lave på kanten af samfundet. Her får du både indblik i, hvordan det føles at være hjemløs, finde et fixerum, sidde i fængsel og hvordan man overholder gadens uskrevne regler. En byvandring indeholder masser af spændende historier og unikke indtryk.

Få gratis entre og transport med Copenhagen Card

Hvis du på forhånd har planlagt, hvilke attraktioner du vil opleve på din tur til København, kan vi anbefale dig at bruge Copenhagen Card. Kortet gælder på nogle af de oplevelser vi har listet foroven og giver gratis offentlig transport, hvis du ikke har lyst til at cykle. Du kan også opnå rabat på en lang række cafeer og restauranter. Som voksen kan du have to børn i alderen 0-9 år med på dit kort og selve kortet sendes direkte til din smartphone. Det har aldrig været nemmere at besøge København.