Store koncerter, livemusik og små spillesteder

Foto: Copenhagen Jazz Festival | Photo: Kristoffer Juel Poulsen

Københavns koncertscene er lige som byens kultur, kunst og mode - livlig og i konstant udvikling. Dagligt fyldes byens spillesteder med dygtige musikere og festivaler, der spænder fra jazz og opera til Distortion og Roskilde Festival, som trækker gæster fra ind- og udland.

Opdateret 25. august 2020. 

Coronapandemien satte en stopper for en masse af de store koncertoplevelser og festivaler, som normalt præger det københavnske kulturliv. Mens nogle spillesteder stadig holder lukket, er andre åbnet med nye (og forhåbentlig midlertidige) foranstaltninger, som afstandskrav og siddepladser. Fx VEGA - ét af Europas bedste koncertsteder.

Tag til koncert i København

Du kan finde en koncert i København hver eneste dag året rundt. Få det store overblik over kommende koncerter på concertscph.com, og på liveklassisk.dk, hvis du er til det klassiske. De to sider guider dig til både store og små koncerter rundt omkring på byens spillesteder. 

Populære spillesteder i København

København er en by fuld af fest og farver og hver måned finder du masser af begivenheder med livemusik. Live musik-begivenhederne i København findes i alle størrelser og skalaer fra store koncerter med de største bands fra hele verden til små intime koncerter for nichepublikummet.

 

Så uanset om du er til pop, hard rock eller jazz, så kan du være sikker på at finde en begivenhed, der falder i din smag. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de mest populære steder at opleve live musik i København.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Royal Arena
Foto: Wonderful Copenhagen

Royal Arena

Oplev nogle af Københavns største koncerter og sportsbegivenheder i Royal Arena

Royal Arena er Københavns nye, multifunktionelle arena, der med sine fleksible rammer huser events inden for både sport...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
DR Koncerthuset
Foto: Ulrich Jakobsson

DR Koncerthuset

DR Koncerthuset i København er tegnet af den berømte franske arkitekt Jean Nouvel.

Udover at være et smukt og iøjnefaldende vartegn, er DR Koncerthusets største sal. Koncertsalen, udstyret med en fa...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Grøn oplevelseVEGA
Foto: Wonderful Copenhagen

VEGA

VEGA er med sine ca. 250 koncerter årligt et af landets mest populære og respekterede spillesteder. Musikalsk omfatter VEGA stort set alle genrer, og selvom spillestedet overvejende er rytmisk, vil du...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Culture Box
Foto: Wonderful Copenhagen

Culture Box

Culture Box er Danmarks regionale spillested for elektronisk musik og en af landets mest prominente natklubber.

I weekender og på helligdage har natklubben altid et solidt line-up af internationale og ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Grøn oplevelseDet Kongelige Teaters Operahus
Foto: Københavns Kommune

Det Kongelige Teaters Operahus

Københavns Operahus er med sine 41.000 m2 en rummelig sag. Der er mere end 1000 rum, fra den store sal, hvor der er plads til 1400 mennesker, til den lille eksperimentalscene med plads til 200. 

Huset ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Loppen
Foto: Wonderful Copenhagen

Loppen

Loppen er et alternativt spillested på Christiania. Det er ikke her, du finder mainstream pop og store, internationale navne. Stedet er for den alternative musik og upcoming bands.

Ligesom alt andet i...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Rust
Foto: Wonderful Copenhagen

Rust

Rust på Nørrebro i København har en solid tradition som spillested. Rusts live-scene præsenterer primært navne inden for indierock og -pop, hiphop og electronica. Fredag og lørdag er der natklub på Ru...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Spillestedet Stengade
Foto: Wonderful Copenhagen

Spillestedet Stengade

Stengade på Nørrebro i København er et regionalt spillested med omkring 250 koncerter om året.

Det, der engang var et yndet tilholdssted for BZ’ere og punkere, er i dag vokset til også at tiltrække et...

Læs mere

Oplev de største navne på Vega eller i Royal Arena

København byder både på små og store musikoplevelser. Og med store mener vi koncerter, hvor rammerne er store. Hvert år lægger nogle af verdens største musiknavne vejen forbi København, og når de gør, er det ofte i Royal Arena eller VEGA.

Royal Arena er Københavns største og nyeste spillested. Her er du sikker på at få musikoplevelser fra allerøverste hylde, da akustikken er helt fantastisk. Royal Arena er også let at komme til med metroen, uanset hvor du befinder dig i København.

Et andet sted hvor mange navne hvert år vælger at optræde er på VEGA, der ligger på Vesterbro. VEGA har rytmisk livemusik af højeste kvalitet som midtpunkt. Med omkring 350 koncerter og mere end 800 bands på scenerne om året, er VEGA er et af Københavns mest populære spillesteder. Programmet skifter ofte, og der er noget for enhver smag på VEGA. Så husk at tjekke det seneste program inden du kommer til København.

Tag til fredagsrock i Tivoli med de lokale

Hvis du besøger København om sommeren, bør du også overveje at tage til koncerter i Tivoli. Her kan du stå under åben himmel og høre nogle af Danmarks største og mest vellidte bands fyre den af midt på scenen i Tivoli. Omgivelserne og stemningen er altid helt i top – og du kan være sikker på at få en helt unik musikalsk oplevelse. Men kom i god tid for plænen bliver hurtigt fyldt op.

Intime musikoplevelser i brokvartererne

Det er dog ikke kun de store spillesteder, der er værd at tage til, hvis du planlægger en tur til København. På både Nørrebro og Østerbro findes der masser af mindre spillesteder, der har fokus på de mindre genrer og de små kunstnere. Det betyder dog intet for kvaliteten af musikken. Så hvis du godt kan lide små, lokale spillesteder, så bliver du bestemt ikke skuffet.

Et rigtigt godt spillested, du bør overveje, er Blågårds Apotek på indre Nørrebro. På Blågårds apotek spilles der musik af alle genrer i løbet af året. Men om mandagen ryddes programmet for at gøre særligt plads til jazz.

Et andet hyggeligt spillested på Nørrebro, er Spillestedet Stengade. Spillestedet Stengade ligger, som navnet tydeligt fortæller, i Stengade et stenkast fra Folkets Park. Spillehuset Stengade laver ca. 125 koncertarrangementer om året. Hertil kommer en række øvrige sociale og kulturelle events. Musikken er ofte eksperimentel og udfordrende og stemningen er altid rigtig god. Så hvis du vil have en anderledes musikoplevelse, så skal du tage til Nørrebro.