VisitCopenhagen
Koncert i DR's Koncertsal i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival the concert hall DR Koncerthuset

Store koncerter, livemusik og små spillesteder

Københavns koncertscene er lige som byens kultur, kunst og mode - livlig og i konstant udvikling. Dagligt fyldes byens spillesteder med dygtige musikere og festivaler, der spænder fra jazz og opera til Distortion og Roskilde Festival, som trækker gæster fra ind- og udland.

Opdateret 25. august 2020. 

Coronapandemien satte en stopper for en masse af de store koncertoplevelser og festivaler, som normalt præger det københavnske kulturliv. Mens nogle spillesteder stadig holder lukket, er andre åbnet med nye (og forhåbentlig midlertidige) foranstaltninger, som afstandskrav og siddepladser. Fx VEGA - ét af Europas bedste koncertsteder.

Tag til koncert i København

Du kan finde en koncert i København hver eneste dag året rundt. Få det store overblik over kommende koncerter på concertscph.com, og på liveklassisk.dk, hvis du er til det klassiske. De to sider guider dig til både store og små koncerter rundt omkring på byens spillesteder. 

Populære spillesteder i København

København er en by fuld af fest og farver og hver måned finder du masser af begivenheder med livemusik. Live musik-begivenhederne i København findes i alle størrelser og skalaer fra store koncerter med de største bands fra hele verden til små intime koncerter for nichepublikummet.

 

Så uanset om du er til pop, hard rock eller jazz, så kan du være sikker på at finde en begivenhed, der falder i din smag. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de mest populære steder at opleve live musik i København.

Liste
Kort

Oplev de største navne på Vega eller i Royal Arena

København byder både på små og store musikoplevelser. Og med store mener vi koncerter, hvor rammerne er store. Hvert år lægger nogle af verdens største musiknavne vejen forbi København, og når de gør, er det ofte i Royal Arena eller VEGA.

Royal Arena er Københavns største og nyeste spillested. Her er du sikker på at få musikoplevelser fra allerøverste hylde, da akustikken er helt fantastisk. Royal Arena er også let at komme til med metroen, uanset hvor du befinder dig i København.

Et andet sted hvor mange navne hvert år vælger at optræde er på VEGA, der ligger på Vesterbro. VEGA har rytmisk livemusik af højeste kvalitet som midtpunkt. Med omkring 350 koncerter og mere end 800 bands på scenerne om året, er VEGA er et af Københavns mest populære spillesteder. Programmet skifter ofte, og der er noget for enhver smag på VEGA. Så husk at tjekke det seneste program inden du kommer til København.

Tag til fredagsrock i Tivoli med de lokale

Hvis du besøger København om sommeren, bør du også overveje at tage til koncerter i Tivoli. Her kan du stå under åben himmel og høre nogle af Danmarks største og mest vellidte bands fyre den af midt på scenen i Tivoli. Omgivelserne og stemningen er altid helt i top – og du kan være sikker på at få en helt unik musikalsk oplevelse. Men kom i god tid for plænen bliver hurtigt fyldt op.

Intime musikoplevelser i brokvartererne

Det er dog ikke kun de store spillesteder, der er værd at tage til, hvis du planlægger en tur til København. På både Nørrebro og Østerbro findes der masser af mindre spillesteder, der har fokus på de mindre genrer og de små kunstnere. Det betyder dog intet for kvaliteten af musikken. Så hvis du godt kan lide små, lokale spillesteder, så bliver du bestemt ikke skuffet.

Et rigtigt godt spillested, du bør overveje, er Blågårds Apotek på indre Nørrebro. På Blågårds apotek spilles der musik af alle genrer i løbet af året. Men om mandagen ryddes programmet for at gøre særligt plads til jazz.

Et andet hyggeligt spillested på Nørrebro, er Spillestedet Stengade. Spillestedet Stengade ligger, som navnet tydeligt fortæller, i Stengade et stenkast fra Folkets Park. Spillehuset Stengade laver ca. 125 koncertarrangementer om året. Hertil kommer en række øvrige sociale og kulturelle events. Musikken er ofte eksperimentel og udfordrende og stemningen er altid rigtig god. Så hvis du vil have en anderledes musikoplevelse, så skal du tage til Nørrebro.