BaneGaarden
BaneGaarden stikker ud fra resten af navnene i denne oversigt. Det er nemlig ikke en decideret restaurant men et gastronomisk og grønt universt, der bl.a. rummer events, undervisning, marked og spisning i både café, madboder og Rakils Spisehus. Alt sammen med udgangspunkt i bæredygtighed, natur og gode smagsoplevelser. Kokken og Aarstiderne-stifter Søren Ejlersen er en af kræfterne bag renoveringen af ni gamle træskure på en vildtbevokset del af DSB’s baneterræn på Vesterbro, som altså nu har fået nyt liv til glæde for sultne og nysgerrige københavnere og turister.
Otto Busses Vej 45, 2450 København SV. www.banegaarden.com
Il Corvino
Den nyeste i perlerækken af gode gå-ud-steder i Nørrebros Ravnsborggade hedder Il Corvino. Ravnen. Stemningen er helt nede på jorden, og her er fokus på det venlige værtskab og den gode smag. Helt enkelt. Maden er klassisk italiensk og må gerne være simpel, men altid bygget op omkring de bedste råvarer, tilberedning og tilsmagning. Det hele fungerer på Il Corvino og særligt med deres beskedne priser er stedet et besøg værd.
Ravnsborggade 19, 2200 København N. www.ilcorvino.dk
La Pausa
La Pause er tilbagelænet storbystemning under de store kastanjetræer langs Søerne. Her på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg kan du fra den store terrasse eller indenfor spise dig gennem et relativt bredt, sydeuropæisk inspireret menukort, morgen, middag og aften. De lave terrassestole, den udendørs barvogn og den hyggelige belysning giver en helt særlig, rar atmosfære, og så er maden både interessant og vellavet. Et oplagt stop på gåturen rundt om Søerne. Uanset om det er til kaffe eller en bid mad.
Ewaldsgade 7, 2200 København N. www.la-pausa.dk