Københavns bedste vinbarer

Foto: Mellanie Gandø

Vinbarer er altid et hit, og i København bliver nye spændende og lokale steder ved med at åbne. I brokvartererne såvel som i Indre By finder du hyggelige vinbarer, uanset om du er til ny, spændende naturvin eller klassiske vine.

Hvis du er tørstig efter mere, bør du læse med i vores guides til Københavns bedste cocktailbarer og ølbarer.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Grøn oplevelseAncestrale
Foto: PR-Photo

Ancestrale

Ancestrale på Vesterbro er først og fremmest en vinbar. Men det er også uformel dagligstuehygge og værdi for pengene hos de tre drenge, som driver stedet på en passion for vin, mad og godt værtskab.

...
Læs mere
Læg til "Min rejse"
Josephine
Foto: Josephine

Josephine

På Frankrigsgade på Amager befinder Josephine sig, som bedst kan beskrives som en kombination af en vinbodega, butik og madsted. Med et stort udvalg af vin, cocktails og sardiner er Josephine en hardc...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Pompette
Foto: Giuseppe Liverino

Pompette

Pompette betyder ”bedugget” på fransk, og er lige præcis, hvad man risikerer at blive på naturvinsbaren på Nørrebro, hvis priser kalder på et ekstra glas.

De nøgne vægge i vinbaren afspejler de to ej...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Vinhanen
Foto: Wonderful Copenhagen

Vinhanen

Vinbaren og vinhandelen på indre Nørrebro i København serverer kvalitetsvin til gode priser. Nyd et glas i baren eller tag en flaske med hjem.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Bibendum
Foto: Miklos Szabo

Bibendum

Vincaféen Bibendum i København lægger vægt på glæden ved at nyde et glas vin i godt selskab. Navnet kommer af det latinske udtryk 'Nunc est bibendum', som betyder 'Nu skal der drikkes'.

Stemningen er a...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Terroiristen
Foto: Wonderful Copenhagen

Terroiristen

Terroiristen ligger på Jægersborggade og er en undergrundsvinbar og -butik, som fokuserer på autentisk, terroirpræget vin, fremstillet i overensstemmelse med de gode, gamle traditioner.

Hos Terroiriste...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Ved Stranden 10
Foto: Wonderful Copenhagen

Ved Stranden 10

Ved Stranden 10 er en kombineret vinbar og vinhandel i indre by, der byder på vin i lange baner. Nyd et glas i hyggelige omgivelser eller tag en flaske eller to med hjem.

Ved Stranden 10 ligger central...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Den Vandrette
Foto: Pr Photo

Den Vandrette

Hos Den Vandrette serveres der vin af forskellig kaliber. Fælles for dem alle er dog, at der er personlighed, hvad enten du er til terroir og autencitet eller klassikere. 

Bagmændene er vinhandlerne Ro...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Sydhavnens Vinbar & Vinbutik
Foto: Sydhavnens Vinbar

Sydhavnens Vinbar & Vinbutik

Hos Sydhavnens Vinbar finder du økologiske, biodynamiske og naturlige vine med fokus på kvalitet.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Bar'Vin
Foto: Bar'Vin

Bar'Vin

På Skindergade, i hjertet af Indre by finder du den hyggelige lille vin bar, Bar’Vin. Her er menuen bygget op omkring det bredspektrede vinkort og består hovedsageligt af sæsonbestemte danske råvarer ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Botti
Foto: Mellanie Gandø

Botti

Ekspertise og smag forenes hos Frederiksbergs bedste vinbutik og bar. Botti har specialiseret sig i italiensk vin, og der serveres også traditionel italiensk mad.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Bar Vivant
Foto: Andrea Sonne

Bar Vivant

Bar Vivant på Elmegade på Nørrebro serverer naturvin, dåsefisk, surdejsbrød og mange andre lækkerier i skønne lokaler.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Fire Tyve
Foto: Fleks

Fire Tyve

Fire Tyve er en naturvin bar på Rentemestervej i Nordvest. Her kan du smage på gode vine og lækre små retter akkompagneret med Demokrati Garages hippe baggårdstemning.

Læs mere

Den rustikke vinoplevelse i København

I København finder du både up-scale vinbarer samt masser af lokale hyggekroge, hvor du kan nyde et glas vin i en rustik og tilbagelænet atmosfære.

Toga Vinstue er et godt bud på en uformel vinbar, som byder på ultimativ værtshushygge på Store Kirkestræde i indre København.

Her er der både vin, specialøl, dansk frokost og debat på menukortet. På Toga Vinstue er gæsterne nemlig ikke sky for at diskutere politiske emner og lytte nysgerrigt til gæsternes forskellige holdninger. Vinstuen er charmerende og gammeldags, og efter kl. 16.00 er rygning tilladt.

Er du til vinbarer som er rustikke på den moderne måde, skal du besøge La Banchina, som ligger på Refshaleøen, hvor du også finder restauranterne Noma og Alchemist. På dette eftertragtede mødested finder du mange livsnydende gæster siddende på træplanker med naturvin i hånden. Det særlige ved Refshaleøen og La Banchina er dens unikke stemning, der skabes af de gamle industribygninger, som dominerer området. Atmosfæren er altid hyggelig, og hvis den lille sult skulle melde sig, kan du altid bestille en lille anretning til din vin.

Hos La Banchina på Refshaleøen er der garanti for hyggelige stunder året rundt. Foto:Daniel Rasmussen

Kombiner dejlig vin og lækker mad

En anden god vinbar, du bør overveje at lægge vejen forbi er Gaarden & GadenNørrebro.  

Gaarden & Gaden, der ligger på livlige Nørrebrogade, lige overfor Assistens Kirkegård, er et rigtig godt bud på et stemningsfuldt mødested for dem, som vil have en oplevelse,  der både indeholder god vin og lige så god mad. Her byder køkkenet på kvalitetsråvarer og nøje udvalgte naturvine. Og du kan altid bede personalet om at finde noget ekstra særligt nede fra vinkælderen, der gemmer på masser af unikke vine, du ikke finder mange andre steder i København.

Hvis du er på udkig efter en komplet restaurantoplevelse, så skal du prøve Sans Souci Restaurant og Vinstue, som ligger på en charmerende sidegade til Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Sans Souci har eksisteret siden 1902, hvorfor du er garanteret en oplevelse i historiske omgivelser og en helt særlig atmosfære. Her er mange vine at vælge imellem, heriblandt vin fra Bourgogne, Napa og Toscana. Desuden er alle vinene håndplukkede for at sikre et eksklusivt udvalg af vine fra allerøverste hylde. Maden på restauranten er mindst ligeså udsøgt og byder på et udvalg af klassiske danske og franske retter.

Looking for more inspiration?

Cocktail bar TATA at the hotel Sanders Copenhagen
Københavns bedste cocktailbarer
Warpigs i Kødbyen
Bedste ølbarer i København