Ark
Lige i centrum af København ligger den grønne Michelin-restaurant ARK, som med sin veganske menu har revolutioneret den berygtede københavnske madscene.
Københavns gastronomiscene er førende inden for bæredygtighed. I 2021 modtog tre nye restauranter Michelinguidens grønne femkløver. I den følgende guide kigger vi nærmere på byens mest bæredygtige spisesteder, som alle sætter optimeringen af deres forretnings bæredygtighed i centrum.
I 2020 indførte Michelin-guiden den grønne femkløver, der tildeles restauranter, som har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed i deres køkkener. Tiltag kan for eksempel være at begrænse madspild, dyrke og bruge lokale afgrøder og prioritere økologi. I 2021 fik 3 nye københavnske restauranter tildelt den grønne femkløver og 4 af byens restauranter fik lov at beholde deres femkløver fra 2020.
Stadig flere københavnske restauranter tager skridt i en mere bæredygtig retning. Og æbleskræller kan sagtens blive til lækker, sød the. Og hvorfor ikke vande urtehaven med overskydende vand fra gæsternes karaffel? Idéerne er mange på disse restauranter, og fælles for dem alle er, at de peger i den samme, rigtige retning. Her er en liste over nogle af de andre spisesteder i byen, der også sætter fokus på bæredygtighed i køkkenet.
Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm. Det er ikke til at vide, hvad der venter dig for enden af vindeltrappen, der snor sig på siden af en helt almindelige bygning på ...
BaneGaarden er Københavns grønne mad- og kulturdestination – sat i verden for at skabe en platform for bæredygtig udvikling. Ni store gamle trælader, et væksthus og mere end 1,5 hektar vild natur udgø...
I Kødbyen finder du Fiskebaren, en af Københavns få fiskerestauranter, som tilmed har en Bib Gourmand i Guide Michelin Nordic Cities, prisen for kvalitetsmad til lave priser.
I Fiskebaren handler det ...
Den rustikke havneknejpe på Refshaleøen tager hygge på havnefronten til helt nye højder. Året rundt.
Refshaleøen bobler med aktivitet. Nye caféer, barer, spisesteder, festivaler og kreative kontorfæl...