VisitCopenhagen

Magiske juleoplevelser i Københavns Kulturkvarter

Channukka-hygge, lydvandringer, underjordiske nisser og hjemmelavet julepynt. Med årets juleprogram er der garanti for at komme i julestemning i Københavns Kulturkvarter. 

Lys i mørket

Gå på jagt i Kulturkvartets hyggelige gader og hemmelige kroge og varm dig på synet af julelys, der lyser op i mørket. Læg for eksempel vejen forbi BLOX, der har pyntet op med julelys i træerne, oplev Thorvaldsens Museum badet i blåt skær, kig op og se den flotte lysinstallation i Tårnet på Christiansborg. Og tag til lysfest i Tivoli, eller når Dansk Jødisk Museum inviterer til ægte chanukkah-hygge og jødiske højtidslækkerier over to dage i Bibliotekshaven.

 

Håndlavet pynt, bæredygtige julekugler og gaver, der overrasker

Du kan også tage på juleshopping i Kulturkvarteret og købe lækkert design og den fineste julepynt. Hos Kunstforeningen Gl. Strand bugner butikken af håndlavet julepynt, smukt kunsthåndværk og gaveideer, der pynter på væggen i et hvert hjem, mens du på Københavns Museum kan få fingrene i øreringe med små cykler, bøger om byens huse, enkle juleuroer og bæredygtige, håndmalede julekugler. Her kan du i øvrigt også købe dig et kort og få din julehilsen fuldendt med et rødt laksegl på kuverten.

 

Lydvandring, nissejagt og jul hos borgerskabet i det sidste århundrede

Kulturkvarteret byder også på hyggelige juleaktiviteter for store og små. I de dunkle og mørke ruiner under Christiansborg bor de underjordiske nisser omgivet af mystik. Se, hvor mange af deres røde nissehuer, du kan spotte, eller tag på Nissejagt i De Kongelige Stalde, og hjælp den gamle staldnisse med at finde sine tabte julesager.

Vil du opleve ægte, nostalgisk julestemning, så læg vejen forbi Det Kongelige Festkøkken, hvor gran og julepynt får køkkenet til at stråle endnu mere, end det plejer. Eller tag på julerundvisning i Klunkehjemmet, og få et indblik i, hvordan man fejrede jul i det sidste århundrede. Har du brug for at strække benene i det milde decembervejr, kan du med den nye lydvandring ’Magtens mure’ i ørerne dykke ned i Christiansborgs Slots lange og dramatiske historie fyldt med magtfulde monarker, politiske kriser, fatale slotsbrande og storslåede fester. Lydvandringen er et samarbejde mellem Folketinget og De Kongelige Repræsentationslokaler og kan downloades gratis på app’en Useeum fra den 18. december.

 

Pust ud med godter og glögg

Har du brug for et pit-stop? Bare rolig. Saml kræfterne, og varm dig på et glas glögg ved vandkanten hos BLOX EATS, i Tårnet på Christiansborg eller i kældercafeén på Kunstforeningen Gl. Strand. Er du mere til julelækkerier, kan du selvfølgelig også lægge vejen forbi Democratic Coffée på Københavns Museum og lade dig friste af den særligt kreerede julekage, eller tage et smut forbi Tivoli, der som altid bugner af godter, der får din søde tand til at hvine af fryd. 

 

Om Københavns Kulturkvarter

Inden for 10 minutters gang, midt i hjertet af Indre By, udgør hele 19 museer og kulturinstitutioner Københavns Kulturkvarter og byens kulturelle centrum. Gå på opdagelse i Danmarks fortid, nutid og fremtid på en række af byens ældste og mest attraktive kulturinstitutioner.

 

Læs mere om Københavns Kulturkvarter. Hold øje med Københavns Kulturkvarter events på Facebook og Instagram.

 

Læs også

Københavns Kulturkvarter: 19 kulturinstitutioner inden for 10 minutter
Besøg Københavns Museum på din ferie i København
Guide: På juleeventyr i København
Christmas Tree at Rådhuspladsen | Wonderful Copenhagen
Royale oplevelser i Kongens København
På det imponerende Christiansborg Slot kan du får royale oplevelser.
Museer og kulturoplevelser i København
Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk lige nord for København.